Само в село Богдан днес имаше не 600, а 800

...
Само в село Богдан днес имаше не 600, а 800
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: Ще са нужни дълги месеци, за да се възстановят щетите

Само в село Богдан през днешния ден имаше не 600, а 800 доброволци. В останалите села също имаше хора да оказват помощ. Новъпреки всичко, с цел да се възстановят селата, ще са нужни месеци, а в някои случаи и цяла година. 

Това разяснява пред Нова нюз Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

Ще имаме потребност от тези сърцати българи и в идващите месици. Само за разчистването ще отидат 3 месеца, а за възобновяване е настрана, разяснява той.

Ще ни би трябвало солидна помощ от страната като средства, с цел да възстановим единствено инфраструктурата на селата. Отделно ни трябват средства за възобновяване на домовете на хората, които въпреки всичко подлежат на възобновяване, а тези, които няма по какъв начин да изправим, би трябвало да издигнем отначало, уточни кметът. 

Няма хора без заслон, няма хора ненахранени, няма хора, които са без мидицинска помощ. Първоначално настанихме хората в кметствата и читалищата, само че в този момент хората, които останаха без дом се настаниха по своя воля при свои другари и близки. Но това е краткотрайно. Смятам, че би трябвало да се изградят краткотрайни жилища за зимата на територията на селата, на които те живеят, даже в техните дворове, с цел да не се опасяват хората за парцелите си, уточни кметът. 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР