Само в САЩ годишно една четвърт от всички пътно-транспортни произшествия

...
Само в САЩ годишно една четвърт от всички пътно-транспортни произшествия
Коментари Харесай

Специална гривна не ви позволява да заспите докато шофирате

Само в Съединени американски щати годишно една четвърт от всички пътно-транспортни катастрофи или 328 000 случая,  се случват поради отмалялост. В резултат на това умират към 30 000 души. Всяка година. Това прави по този начин нареченото „ сънливо шофиране “ съвсем толкоз рисково, колкото и шофирането след приемане на алкохол и опиати.

Едно устройство във тип на гривна, може да се погрижи за внезапното понижаване на тези случаи. Гривната се назовава Steer и незабавно ще провокира лек електрошок в случай че усети, че заспивате. Работи благодарение на 16 датчика, наблюдаващи разнообразни витални действия на лидера. Сред тях са сърдечният пулс, електропроводимостта на кожата, бързината на реакциите и редица други.

Когато уредът открие първични признаци на отмалялост и унесеност при лидера, той го сигнализира посредством леки трептения на гривната. Когато обаче вие сте пред заспиване реакцията е по-драстична – получавате лек електрически потрес от гривната, който несъмнено незабавно ви разбужда.

Уредът ви управлява на всеки две секунди и има батерия издържаща без презареждане до две седмици. Гривната към този момент се предлага в някои страни, като цената й е 115 $.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР