Само в последните три дни станахме свидетели на три случая

...
Само в последните три дни станахме свидетели на три случая
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС настоява за извънредно заседание за сигурността на София

Само в последните три дни станахме очевидци на три случая на принуждение с непознати жители в София! Първият е от 6 март, сряда, на бул. " Витоша " – задгранични студенти атакуват момче, защитаващо момиче, на което те са подвиквали. Видео фрагментите демонстрират, че 6-7 души атакуват един.

Другите два случая са от вечерта на 8 март, петък – сборичкване в центъра за бежанци в кв. " Овча купел ", което прераства в разходка по улиците на въоръжени с тръби и прътове бежанци. Третият случай е от 21 ч. вечерта, още веднъж на бул. " Витоша " – млади мъже атакуват пакистански студенти с британско поданство.

Тези произшествия имат капацитет да провокират непредвидими ответни реакции за възмездие. Има редица сигнали от поданици на регион “Овча купел ”, които живеят в непрекъснат боязън от конфликти с мигранти.

След поредицата обществено оповестени случаи с физическо принуждение в столицата заместник-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и ръководителят на Комисията по публичен ред и сигурност Ваня Тагарева насочиха искане за привикване на изключително съвещание на Столичния общински съвет по тематика " Сигурност ".

" Нужно е да бъдат подхванати незабавни и съответни ограничения, належащо е патрулите да бъдат фокусирани върху рисковите зони и да се усилят патрулиращите екипи както в центъра, по този начин и рисковите от произшествия квартали ", безапелационен е Георги Георгиев.

Председателят на Комисията по публичен ред и сигурност Ваня Тагарева упорства на изключителното съвещание на СОС кметът Васил Терзиев и виновните служби да рапортуват за обстановката със сигурността в града и ограниченията, които се взимат, с цел да се подсигурява животът, здравето и собствеността на жителите и гостите на София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР