Само в петък във Великобритания бяха регистрирани 980 нови смъртни

...
Само в петък във Великобритания бяха регистрирани 980 нови смъртни
Коментари Харесай

Британският здравен министър: Не сме достигнали пика, мерките остават

Само в петък във Англия бяха регистрирани 980 нови смъртни случая.

Англия към момента не е достигнала пика на COVID-19, с цел да се мисли за облекчение на ограниченията. Това съобщи министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, представен от Ройтерс.

Само в петък в страната бяха регистрирани 980 нови смъртни случая.

В страната бе въведено ограничаване за излизане преди три седмици, само че към този момент има напън към държавното управление да разгласи докога ще продължи това блокиране.

Здравният министър Ханкок разяснява, че макар че броят на признатите в лечебни заведения е почнал да се изравнява, няма задоволително доказателства, че най-лошото е минало. Той уточни, че има и учени, които са на мнение, че пикът във Англия може да е след седмици.

Първоначално страната не предприе ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, като разчиташе на стадния принцип за имунитета. Появиха се обаче прогнози, че това може да докара до гибелта на четвърт милион хора в страната.

Самият министър председател Борис Джонсън също се оказа инфектиран с COVID-19 и прекара три нощи в интензивно поделение на лондонска болница. По последни данни той към този момент се възвръща и даже прави къси разходки. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР