Само в черно и бяло ще е пътната маркировка в

...
Само в черно и бяло ще е пътната маркировка в
Коментари Харесай

Червената маркировка остава в миналото

Само в черно и бяло ще е пътната маркировка в Пазарджик и на територията на цялата община, като следва замяна. Това заяви на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването началникът на „ Паркинги и защита “ към общината Георги Шикерджиев.

Той посочи, че за задачата към този момент е закупена демаркационна машина, на стойност 20 хиляди лева, която ще би трябвало да заличи досегашното покритие на пешеходните пътеки. След това те ще бъдат пребоядисани в бяло и черно.

Промяната се постанова поради в този момент настоящите наредби, които дефинират цветовете на пешеходните пътеки. В тази връзка Шикерджиев изиска от сътрудниците си от другите общини да създадат предложение за смяна на нормативната база.

Според шефа на „ Паркинги и защита ” жълтото и аленото са много по-добре отличими от бялото и черното, изключително по време на снеговалеж, а аленият цвят се употребява в цяла Европа.

Община Пазарджик ще направи нужното, с цел да може градът и селата да бъдат в сходство с условията на наредбата, като това за общинския център ще стане до празника на 21 май, а в обитаемоте места, срокът е до края на ноември. За смяната ще са нужни 10 тона бяла багра и демаркираща багра за почистването на пътеките, стана ясно още на съвещание.

Дължината на хоризонталната пътна маркировка на територията на общината е осемдесет километра, на общинските пътища – 140 км, посочи Георги Шикерджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР