Само в България има спор коя ваксина е по-добра, заяви

...
Само в България има спор коя ваксина е по-добра, заяви
Коментари Харесай

Мутафчийски: Само в България има спор коя ваксина е по-добра

Само в България има спор коя ваксина е по-добра, съобщи ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той посочи, че в страната се поставят всички ваксини, одобрени от Европейската организация по медикаментите.
Заедно с министъра на опазването на здравето доктор Костадин Ангелов и премиера Бойко Борисов , ген. Мутафчийски посети село Самуилово в община Петрич, където ревизираха по какъв начин протича имунизирането.
" В Западна Европа не се приказва такова нещо. Слагат се всички, които са одобрени, счита се, че щом са одобрени са надеждни, по-добре с каквато и да е ваксина, в сравнение с никоя ", добави той.
" Хората демонстрираха зрялост ", сподели още ген. Венцислав Мутафчийски. Той уточни, че най-възрастният имунизиран във ВМА е на 96 година, а най-младият е на 18 година Според него хората във всички възрасти са стимулирани да се ваксинират и през вчерашния ден единствено във ВМА са били имунизирани 1160 индивида.

" Зелените коридори " ще продължат, до момента в който не дойдат 18,5 млн. безвъзмездни ваксини, сподели министър председателят Бойко Борисов при визитата. По думите на премиера българите се имунизират с най-хубавите ваксини, които са одобрени от Европейската организация по медикаментите.
Освен в огромните лечебни заведения, ваксини ще има и в най-малките обитаеми места, добави Борисов. Той уточни, че единствено през днешния ден 88 000 дози са разпределени в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР