Само трима лични лекари се грижат за болните в Бобов

...
Само трима лични лекари се грижат за болните в Бобов
Коментари Харесай

Бобов дол - търсят се лекари, медицинска сестра обикаля селата

Само трима персонални лекари се грижат за болните в Бобов дол. Те не живеят в града, а пътуват. Жителите му обаче са късметлии, тъй като разполагат и с здравна сестра, която живее там и обикаля региона всекидневно. От бюрото по труда в Община Дупница са оповестили свободни места в медицинския център, само че искащи няма, оповестява Българска национална телевизия.
Как се оправят дребните обитаеми места с неналичието на медицински личен състав? Отговорите даде кметът на общината Елза Величкова.
В общината няма болница, а единствено незабавен кабинет и персонални лекари. Медицинска сестра посещава възрастното население по селата. Тези, които не могат да идат до кабинета на кмета, където се правят операции, се посещават на място от сестрата, изясни Величкова.
Кметът изясни, че градът е получил кола за спешна помощ безплатно след доста договаряния от здравният министър Петър Москов. В момента тя се употребява от здравната сестра,за да обикаля обитаемоте места в региона,както и при потребност от превозване на болен до болница.
Медицинската сестра Катя Михайлова е с 30 годишен пазач. Преди 4 години се прибира от Банкя, където 26 години работи в болничното заведение, и стартира да работи в общината.
По думите й всеки ден от 9:30 до 11:30 часа съвсем постоянно има хора за операции пред кметството.
" Търсят ме по телефона, от време на време идват баби, които елементарен желаят да си поговорят с мен, а други желаят да се съветват, какво да вземат за здравословния си проблем ", описа Михайлова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР