Само три от производителя успяха да покажат печалба за първата

...
Само три от производителя успяха да покажат печалба за първата
Коментари Харесай

Porsche стана най-печелившата автомобилна компания в Европа

Само три от производителя съумяха да покажат облага за първата половина на годинатаЕвропейските автомобилни производители обобщиха резултатите от активността си през първата половина на годината. Само три компании съумяха да покажат облага за отчетния интервал.

Това са: френският тръст PSA, италианският производител Ferrari и немската Porsche.

Така френският барнд Peugeot Citroen в доклада си показва облага от 517 милиона евро, като рентабилността на компанията е 3,7%.

Производителят на спортни коли Ferrari има облага за интервала януари-юни от 243 милиона евро, реализира доходност от 16,2%.

Що се отнася до производителя на първокласни коли Porsche, комапнията е спечелила 1,23 милиарда евро при доходност от 10%.

В същото време управлението на Porsche прави оценка този резултат като неудовлетворителен. Плановете на компанията бяха да се реализира цел за равнище на доходност от 15%.

Що се отнася до загубите, през първата половина на годината такива бяха регистрирани от редица немски марки. Включително Mercedes (минус 620 милиона евро), Audi (минус 640 милиона евро), BMW (загуба от 1,33 милиарда евро), отдел за лекия пътнически превоз на Volkswagen (загуба от 2,1 милиарда евро).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР