Само три от парламентарно представените партии в 47-то Народно събрание

...
Само три от парламентарно представените партии в 47-то Народно събрание
Коментари Харесай

Кой плаща за партийните централи - някои ползват безплатно, други - не

Само три от парламентарно показаните партии в 47-то Народно заседание се употребяват с държавни парцели. Това сочи информация, която бе предоставена на от Областната администрация на София.

От документите излиза наяве, че единствено ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат държавни парцели (тип частна държавна собственост), които са им отдадени за да се употребяват като партийни централи
Бившите ръководещи от ГЕРБ употребяват парцел, който е предан за безплатно прилагане. Това са двата етажа от постройката на НДК. На Българска социалистическа партия е възложен парцел против възнаграждение на месечен наем в размер на 6906лв. (част от постройката на " Позитано 20 " ). Движение за права и свободи пък се употребява също с парцел против 1109,75лв. месечен наем (бул. Александър Стамболийски 45А).


Емблематичната централа на Българска социалистическа партия на " Позитано 20 ".



На два етажа се простира централата на ГЕРБ в така наречен малко НДК.



От администрацията обявиха още, че на останалите парламентарно показани партии в новия парламент не са предоставяни пространства, които да бъдат употребени за тяхна централа.

Екипът ни направи и информация по отношение на това къде правят активността си останалите четири политически сили.

Пред от " Продължаваме промяната " обявиха, че на този стадий обединението им не разполага с никакви офиси и парцели в столицата , защото самите те като нов политически индивид са в развой на създаване.

От " ИТН " потвърдиха, че всички парцели, с които се употребява партията, са частна благосъстоятелност и на база на това отхвърлиха да посочат елементи по заплащани суми за наеми. Причината, по техни думи - " опция за съществуване на конфиденциална информация по договорите ".

Към момента централата на друга от партиите в Народното събрание - тази на " Възраждане " се намира в помещение с размер 16 кв.м., което е предоставено от член на партията, обявиха от там.

Потърсихме за коментар и трите партии, част от обединението " Демократична България - Обединение ". 
Офисът на " Да, България " , който се употребява като партийна централа, до колкото е известно, се намира на бул. " Драган Цанков ". Към момента на привършване на публикацията от партия не предоставиха информация чия благосъстоятелност е централа им и какъв наем заплащат.  В най-кратки периоди пък следва да бъде отдадено помещение, което да се употребява от " Демократи за мощна България " . Процесът по отдаване чартърен на държавен парцел е на финала си, потвърдиха от партията пред . " Зелено придвижване " не даде никаква информация във връзка запитването ни.
Припомняме ви, че тематиката с партийните централи стана водеща още през ноември-декември предходната година, когато тогавашният длъжностен министър на културата Велислав Минеков изиска ГЕРБ да изоставен офисите си, намиращи се на НДК. Причината - насъбрани загуби за двореца в размер на над 6 милиона лв.. Тогава проф. Минеков дефинира настаняването на някогашните ръководещи в тази постройка като " разграбване " и " заграбване ".

Преди дни в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " някогашният културен министър съобщи, че към сегашния миг Министерството на културата от първия до последния етаж е завладяно от ГЕРБ. Относно въпросът с преместването на партията, той изясни:

" Г-н Наско (бел. ред.: актуалният културен министър Атанас Атанасов) сподели, че му би трябвало юридическа консултация за преместването - аз към този момент съм направил такава, потърсил съм редица препоръки. Още на следващия ден могат да получат заповед за пренасяне, само че по тази причина би трябвало кураж ", разгласи проф. Минеков и добави, че след провежданите от него съвещания с регионалния шеф тогава станало ясно, че последните два етажа от постройката на " Позитано 20 " са свободни и че точно такова е било желанието на екипа му - ГЕРБ и Българска социалистическа партия да си вършат компания в една и съща постройка.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР