Само три месеца, след като Сергей Суровикин застана начело на

...
Само три месеца, след като Сергей Суровикин застана начело на
Коментари Харесай

Очевидно нещо не е наред: поредна рокада в руското командване в Украйна


Само три месеца, откакто Сергей Суровикин застана отпред на съветските сили в Украйна, Валерий Герасимов го сменя на поста. Очевидно някой би трябвало да е изкупителна жертва за съветските неуспехи, означават наблюдаващи.

Сергей Шойгу, Владимир Путин и Валерий Герасимов.

Русия още веднъж смени командващия на армията си в. Валерий Герасимов застава отпред на съветските сили, а Сергей Суровикин, който през октомври зае този пост, ще бъде негов заместител. Руският министър на защитата Сергей Шойгу назначи още двама заместници на Герасимов. 

Суровикин като изкупителна жертва за неуспехите на армията?

Като причина е посочено повишението на успеваемостта на бойните дейности в Украйна. Войната продължава към този момент близо 11 месеца, а. Руските медии назовават Суровикин " военачалник Армагедон " поради безмилостния му метод в предходни спорове.

" Генерал Армагедон ": Суровикин стана прочут с жестокостта си като командващ на съветските сили в Сирия. Снимка: Mikhail Metzel/Tass/IMAGO.

В началото на ноември Суровикин управлява изтеглянето на съветските сили, което беше възприето като огромен неуспех за Кремъл. Оттогава насам фронтовата линия ненапълно се стабилизира като се изключи региона към град Бачмут в източната част на Донецка област, който съветската войска и наемниците от " Вагнер "  от месеци се пробват да завладяват.

Суровикин и Герасимов бяха остро подложени на критика от съветски военни блогъри поради неуспехите след нашествието, при които починаха десетки хиляди бойци и безчет цивилни украинци. Рокадата в командването на съветската войска явно не ги е впечатлила изключително. " Общата сума не се трансформира единствено тъй като се сменя редът на частите ", написа известният блогър Рибар в Телегран. Според него Суровикин в този момент играе ролята на изкупителна жертва поради поредицата от военни неточности. Сред тях е и сполучливото украинско нахлуване против съветска казарма, при което на Нова година

" Не всичко върви по проект "

Военният специалист Роб Лий от американския мозъчен концерн Foreign Policy Research Institut изясни в Туитър, че с смяната Министерството на защитата възвръща контрола си върху воденето на войната. " Със сигурност е допустимо зад това да стоят политически аргументи ". Суровикин е станал доста авторитетен и евентуално е заобикалял министъра на защитата Шойгу и началника на съветския общоприет щаб Герасимов, като се е съветвал непосредствено с президента.

Политическият анализатор Абас Галямов показва в Телеграм, че във вторник военачалник Александър Лапин е бил назначен за шеф на сухопътните войски. Можете да интерпретирате това пренасяне на едни и същи хора от един стол на различен както желаете, написа Галямов, само че не и като " всичко върви по проект ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР