Само три месеца след като холивудски писатели стачкуваха заради въздействието

...
Само три месеца след като холивудски писатели стачкуваха заради въздействието
Коментари Харесай

Нова работна група на Disney ще проучи как да включи ИИ

Само три месеца откакто холивудски писатели стачкуваха поради въздействието на изкуствения разсъдък върху работата им, се появиха вести, че Уолт Дисни вкарва работна група, която да изследва технологията и по какъв начин тя може най-добре да се употребява, с цел да обслужва потребностите на развлекателната компания.

Това се споделя в репортаж на „ Ройтерс “, оповестен във вторник.

Новинарското издание цитира три източника, които споделят, че работната група е била въведена преди стачката, само че новината става обществена в този момент.

Риск от остаряване

Един от източниците, който е неизвестен, споделя пред „ Ройтерс “, че медийните компании рискуват да „ остареят “, в случай че не съумеят да употребяват сполучливо ИИ технологии в своя изгода. Това е по този начин, тъй като индустриалните разноски на филмите са изключително високи, което значи, че възвръщаемостта на боксофиса не постоянно може да ги изплати.

Disney към този момент може да се похвали с технология за смесена действителност, наречена „ Magic Bench “, посредством която хората могат да влизат в същото пространство като виртуален воин на екрана. Това впечатляващо достижение се реализира без потреблението на очила.

Междувременно различен източник споделя пред „ Ройтерс “, че Disney Research е прекарал последните 10 години в Швейцария, генерирайки „ цифрови хора “, за които твърди, че са „ неразличими “ от същинските версии и измислени герои, „ кукловоди “ от артисти.

Миналата година Disney Imagineering показа първите опити на компанията да вдъхне живот на воин, ръководен от ИИ. Изживяването се показа под формата на робот D3-09 в хотел Star Wars Galactic Starcruiser, който съумя да отговори на въпросите на гостите и да се приспособява към техните условия.

„ Не единствено, че тя е страховит воин за другарство и постоянно разполагаем във вашата кабина, само че и това е доста готина технология “, споделя тогава изпълнителният шеф на Imagineering Скот Троубридж.

Смяна на артисти?

Въпреки това, източниците акцентират, че технологията не е предопределена да размени актьорите, а по-скоро да усъвършенства цифровите резултати. Досега актьорите към момента не са се разбунтували против потреблението на ИИ във филми, като някои даже приветстват практиката, защото тя им оказва помощ да наподобяват по-млади.

„ Изследванията на ИИ в Disney датират от доста дълго време и се въртят към всички неща, които виждате да се разискват през днешния ден: Можем ли да имаме нещо, което да ни оказва помощ да вършим филми, игри или роботи в тематични паркове, с които хората могат да приказват? “ споделя изпълнителният шеф на Disney.

И най-после, Хао Ли, основен изпълнителен шеф и съосновател на Pinscreen, компания, виновна за виртуални аватари, ръководени от ИИ, споделя, че лабораторията на Disney в Цюрих е сложила основата за технологията, която ще бъде въведена.

„ Те главно вършат проучвания за всичко, основано на хващане на продуктивността на хора, основаване на цифрови лица “, споделя Ли. „ Някои от тези техники ще бъдат възприети от организации на Disney “.

Над 10 000 писатели, работещи във филмовата промишленост в Съединени американски щати, представлявани от Гилдията на писателите на Америка (WGA), излязоха на стачка през май 2023 година, оплаквайки се от възходящото потребление на ИИ в промишлеността и страха да не бъдат сменени от технологията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР