Само три дни след терористичната атака в църква във френския

...
Само три дни след терористичната атака в църква във френския
Коментари Харесай

Нападение в Лион: Свещеник e в болница с опасност за живота

Само три дни след терористичната офанзива в черква във френския град Ница, лишила живота на трима души, в Лион беше осъществено ново нахлуване на религиозна основа. Въоръжен с пушка простреля гръцки православен свещенник, до момента в който затварял локалната черква в града.
Според очевидци нападателят крещял "Аллах е популярен ". Свещеникът e в болница с заплаха за живота. По същото време в Ница, духовници от разнообразни религиозни общности приканиха за приемливост и мир.
“Когато няма мир от вътрешната страна, за жалост е мъчно да го има извън. И през днешния ден още веднъж молим за мир. За мир в тази прелестна страна Франция, която посреща всеки, само че не всеки почита и прави оценка това посрещане. Ето за какво на първо място би трябвало да й благодарим. Защото аз също не съм французин по рождение, само че съм подобен в сърцето си. Грък съм и доста добре познавам компликациите на това да се местиш от страна в страна. Затова като православни християни желаеме да кажем: не правете на другите това, което не желаете някой да направи на вас. Скъпи другари, без значение от вашата вяра, вярвания и идеология, избирайте разговора. Комуникирайте с думи, а не с кръв”, съобщи Мишел Селинодакис, районен представител на православната черква във Франция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР