Само това да сме направили стига. То остава за векове.“

...
Само това да сме направили стига. То остава за векове.“
Коментари Харесай

Борисов в Истанбул: Съживяването на църквата „Св. Стефан“ остава за векове

„ Само това да сме създали стига. То остава за епохи. “ Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещаване в Желязната черква „ Св. Стефан “ в Истанбул, съобщи кореспондент на БГНЕС

„ С градененето си на църкви, учебни заведения, обществени домове, вие се доказахте. От всички ръководещи България до в този момент Вие бяхте единственият, който най-вече даде и за това неслучайно споделям, че вие сте продължителят на княз Богордини, който сътвори този храм, а вие го съживихте и предадохте за генерации напред “. С тези думи отец Харалампий посрещна някогашния министър председател. Той участва на молебен за здравето на българския народ, за триумфи на ГЕРБ, и за новородената му внучка Виктория.

Бившият министър председател получи подаяние – камък, със символиката толкоз да е здрава вярата му. Той получи и благословия пред владиката освен за българския народ, само че и персонално за фамилията си.

„ Вътре в това благословение има парченце от Светия кръст и песъчинки от гроба Господен. Това е доста свято и би трябвало да го пазите като очите си и да взимате единствено верните решения “, заръча отец Харалампий на Борисов.

Църквата " Св. Стефан " е издигната към 1848 година и е осветена на 8 септември 1898 година. Поради това, че е ситуирана на пясъчен и предразположен терен, структурата на храма била направена от сглобяеми стоманени плоскости - един неповторим план на архитекта Ховсеп Азнавур. В двора на църквата са заровени Екзарх Йосиф и митрополитите Иларион Макариополски, Паисий Пловдивски и Авксентий Велешки. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР