Само социализмът може да спаси Китай, увери президентът Си Цзинпин,

...
Само социализмът може да спаси Китай, увери президентът Си Цзинпин,
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Само социализмът може да спаси Китай

" Само социализмът може да избави Китай ", увери президентът Си Цзинпин , представен от Агенция Франс Прес. Той сподели това през последния ден от годишната сесия на еднокамарния китайски парламент, който преди броени дни го преизбра с единогласие и отстрани ограничаването за брой мандати на президента.
 
Си, който е считан за най-могъщия китайски водач от най-малко четвърт век, удостовери управителната роля на комунистическата партия. " Историята потвърди и ще продължи да потвърждава, че единствено социализмът може да избави Китай ", разгласи той от трибуната на Народното събрание.
 

Си акцентира, че " единствено като развиваме социализма с китайски характерности, ние ще можем да приключим великото възобновление на китайската нация ". Догодина Китайската национална република ще чества 70-ия си празник, показва Агенция Франс Прес.
 

Китай е втората стопанска система в света след Съединените щати . Обръщайки се косвено към интернационалната общественост, китайският президент увери, че феноменалният напредък на страната му от близо четири десетилетия " не е опасност " за никого. " Китай в никакъв случай няма да пожертва ползите на другите страни, с цел да подсигурява личното си развиване ", даде обещание той.
 
Си Цзинпин насочи следващо предизвестие и към Тайван . Китай в никакъв случай няма да одобри отделянето и на най-малкото парченце от нейната територия, акцентира той. Броени дни откакто Съединени американски щати одобриха закон, разрешаващ визити на представители на американските управляващи в Тайван и противоположното, Си предизвести, че " всички опити за делене на (Китай) са обречени на крах ".
 
" Решени сме да водим кървавата борба против нашите врагове. Имаме огромния потенциал да заемам полагащото ни се място в света ", сподели китайският президент, представен от ДПА.
 

АП отбелязва, че речта на Си Цзинпин е била с очебийно националистически звук . Китайският президент разгласи, че страната му ще употребява достиженията на актуалната просвета и техника за преобразяване на своите въоръжени сили в едни от най-модерните в света, съобщи ТАСС.
 
Агенцията напомня, че първата годишна сесия на Общокитайското заседание на народните представители в 13-ия й състав стартира на 5 март с присъединяване на над 2900 депутати. Еднокамарният китайски парламент има най-вече церемониални функционалности, като най-много удостоверява решенията, взети от държавното управление, означават западните организации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР