"Само социализмът може да спаси Китай", увери президентът Си Цзинпин,

...
"Само социализмът може да спаси Китай", увери президентът Си Цзинпин,
Коментари Харесай

Властелинът на Китай: Ще водим кървава битка срещу враговете

"Само социализмът може да избави Китай ", увери президентът Си Цзинпин, представен от AFP.

Той сподели това през последния ден от годишната сесия на еднокамарния китайски парламент, който преди броени дни го преизбра с единогласие и отстрани ограничаването за брой мандати на президента.

Си, който е считан за най-могъщия китайски водач от най-малко четвърт век, удостовери управителната роля на комунистическата партия. "Историята потвърди и ще продължи да потвърждава, че единствено социализмът може да избави Китай ", разгласи той от трибуната на Народното събрание.

Си акцентира, че "само като развиваме социализма с китайски характерности, ние ще можем да приключим великото възобновление на китайската нация ".



Догодина Китайската национална република ще чества 70-ия си празник.

Обръщайки се косвено към интернационалната общественост, китайският президент увери, че феноменалният напредък на страната му от близо четири десетилетия "не е опасност " за никого. "Китай в никакъв случай няма да пожертва ползите на другите страни, с цел да подсигурява личното си развиване ", даде обещание той.

Китай е втората стопанска система в света след Съединените щати. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който възприе протекционистки курс, се готви да наложи нови мита за до 60 милиарда $ върху китайския импорт.

Си обаче насочи следващо предизвестие към Тайван. Китай в никакъв случай няма да одобри отделянето и на най-малкото парченце от нейната територия, акцентира той.

Броени дни откакто Съединени американски щати одобриха закон, разрешаващ визити на представители на американските управляващи в Тайван и противоположното, Си предизвести, че "всички опити за делене на Китай са обречени на крах ".

"Решени сме да водим кървавата борба против нашите врагове. Имаме огромния потенциал да заемам полагащото ни се място в света ", сподели още китайският президент.



Си разгласи, че страната му ще употребява достиженията на актуалната просвета и техника за преобразяване на своите въоръжени сили в едни от най-модерните в света.

Агенцията напомня, че първата годишна сесия на Общокитайското заседание на народните представители в 13-ия й състав стартира на 5 март с присъединяване на над 2900 депутати. Еднокамарният китайски парламент има най-вече церемониални функционалности, като най-много удостоверява решенията, взети от държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР