Само София-град е в червена зона по ниво на заболеваемост

...
Само София-град е в червена зона по ниво на заболеваемост
Коментари Харесай

Само една област е в червено на ковид картата

Само София-град е в алена зона по равнище на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания откакто от Sofia24.bg направихме информация.

Областите с най-ниска заболеваемост от коронавирусната зараза на 14-дневна база и попадащи в зелена зона са: Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Останалите области са в жълта зона.

Заболеваемостта в страната от COVID-19 на двуседмична база е 145 на 100 хиляди души население. Според Националната осведомителна система у нас новият ковид е взел общо 36 756 жертви. От началото на пандемията до момента са доказани общо 1 147 812 случая на болестта, като 166 417 от тях са дейни. 944 639 са излекуваните пациенти.

Според картата на епидемиологичната конюнктура, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти, инфектирани с инфекцията, три от районите са в най-ниския стадий - нула. Двата района, обхващащи областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище, са в стадий едно. До дни не се чака смяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР