Само следмица след официалното пускане на новата серия от iPhone-и,

...
Само следмица след официалното пускане на новата серия от iPhone-и,
Коментари Харесай

Apple трупа критики заради проблем с новия iPhone 15 Pro

Само следмица след формалното стартиране на новата серия от iPhone-и, Apple се сблъсква с голям брой недоволства от консуматори, че смарт телефоните им iPhone 15 Pro и Pro Max прегряват до температура толкоз висока, че не могат да ги държат в ръка.

Във форума на Apple има няколко изявления, в които се приказва за прегряване на серията iPhone 15 Pro, като един клиент разгласява фотография на своя нов смарт телефон до термометър, отчитащ температура от 44 градуса по Целзий.

Американското издание " The Wall Street Journal " е преволо лични проби и е открило, че техният новозакупен iPhone 15 Pro Max е достигнал до 41,11 градуса по Целзий единствено до момента в който се е зареждал, а градусите са се покачили до 44, откакто са почнали да употребяват устройството, до момента в който се зарежда.

Не е ясно какъв брой необятно публикуван може да е казусът. Технологичният колос към момента не е коментирал обществено известията.

Минг-Чи Куо, анализатор на продуктите на Apple в TF International Securities, споделя, че всеки проблем с прегряването евентуално се дължи на " взаимни отстъпки " в дизайна на смарт телефона, защото компанията се е пробвала да понижи тежестта на продукта.

Моделът iPhone Pro има рамка, направена от исполин, който е неприятен проводник на топлота. Тя наподобява може да попречи на способността на телефона да разсейва топлината. Преди това Apple използваше неръждаема стомана за своите телефони от висок клас.

" По-вероятно е главната причина да са компромисите, направени при проектирането на топлинната система, с цел да се реализира по-ниско тегло, като да вземем за пример понижената повърхност за разпръскване на топлината и потреблението на титанова рамка, която въздейства негативно на топлинната успеваемост ", споделя в разбора си Куо.

Той съобщи, че казусът въпреки всичко има решение и Apple евентуално ще се оправи с него при нова актуализация на софтуера. Анализаторът обаче позволява, че недоволствата може да обиден продажбите на iPhone Pro, в случай че казусът не бъде отхвърлен в точния момент.

iPhone 15 Pro беше пуснат в продажба предходната седмица, като в България се предлага на цени сред 2019 - 2700 лева според от параметрите му и възможни включени към него проекти.

" Ако Apple не реши този проблем по подобаващ метод, това може да се отрази отрицателно на доставките през целия интервал на серията iPhone 15 Pro ", показва анализаторът.

В обществените мрежи има препоръки за потребителите, които срещат сходен проблем с прекомерно високо прегряване. Те могат да се опитат да понижат фоновата интензивност за някои приложения и да включат смарт телефона в режим на ниска мощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР