Само след седмица - на 9 юни, Съветът на ректорите

...
Само след седмица - на 9 юни, Съветът на ректорите
Коментари Харесай

АКАДЕМИЧЕН ВЗРИВ: Плагиат ли е ректорът на УНСС?

Само след седмица - на 9 юни, Съветът на ректорите се събира, с цел да си изнбере нов ръководител след отлюстването на проваления кандидат-президент Анастас Герджиков. Сред любимците за поста е шефът на УНСС проф. Димитър Димитров, още повече, че изборът ще се организира на негов терен. В дните преди избора научната общественост се разтресе от плевел скандал - професурата на Димитров се оказа брутално изплагиатствана.

Още през лятото на 2021-а година в кабинета на тогавашния учебен министър Красимир Вълчев и ръководителя на Етичната комисия в МОН проф. Венцислав Динчев е изпратен сигнал във връзка разкрито плагиатство и спор на ползи пти присъединяване на Димитър Димитров в оповестения конкурс за академична служба " професор " в УНСС.

Сигналът е от доцент доктор Димитър Динев, учител в катедра " Финансов надзор " на УНСС. Според него монографията на Димитър Димитров " Приложение на сценарийното обмисляне в бизнеса, защитата и сигурността " е напълно преписана от изявления на Николай Слатински, Николай Павлов, Златин Минчев, В. Рачев от 2007 година

Доц. Динев ползва още 10 образеца на писания, от които Димитров е сглобил труда за професурата си.

Що се отнася до спора на ползи, членът на журито за професурата на Димитров - доцент доктор Цветан Цветков, е учител в катедра " Национална и районна сигурност " на УНСС, което го прави директен зависещ на Димитров. Същото важи и за проф. Стефан Христов, изготвил позитивното мнение за труда на шефа си.

Ето и самия сигнал:









Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР