Само след около месец в навечерието на Великден към 320

...
Само след около месец в навечерието на Великден към 320
Коментари Харесай

320 000 нашенци пътуват по Великден

Само след към месец в навечерието на Великден към 320 хиляди българи ще се насочат на път. Около 280 хиляди от тях ще почиват в България, към 18-20 хиляди ще заминат за Гърция, към 15 хиляди – за Турция, а останалите ще създадат или по-далечна екскурзия, или ще посетят прилежащите Сърбия, Румъния или Северна Македония. Това предвиждат специалисти от Института за разбори и оценка в туризма.

Всички, които в този момент избират предложения, се натъкват на едно и също – те са приблизително с 20-25 % по-скъпи от миналогодишните. Това се отнася както за екскурзиите, по този начин и за офертите на хотели у нас и в близката чужбина.

“Трагичното земетресение в Турция не би могло да понижи броя на хората, които пътуват в южната ни съседка, тъй като по Великден там се върви най-вече на шопинг. Курортите, ситуирани на юг, като Анталия и Бодрум, отварят в действителност още през април, само че българите отиват след края на май. В този сезон те се посещават най-вече от англичани, германци и представители на други северни народи ”, сподели пред “24 часа ” шефът на института Румен Драганов.

Доста по-голям е напорът към Гърция, още повече че православният Великден там се празнува много охолно. Празничната литургия в солунския храм “Св. Димитър ” по традиция се посещава от доста българи и най-вероятно по този начин ще бъде и тази година.

За Гърция по Великден ще пътуват и доста сънародници, които имат парцели там, като за множеството това ще е първото за годината вървене, когато ще приготвят къщите си за летуване. По експертни оценки към 10 хиляди българи са притежатели на парцели най-вече в Северна Гърция, най-много на полуостров Халкидики и крайбрежието западно от Кавала. Около 50 хотела в региона също са на българи. А с отварянето на граничните пунктове в Златарево и Маказа в последно време българската инвазия стартира и по източното крайбрежие на Беломорието.

358 лв. е допустимо най-ниската цена за престой сред 14 и 17 април да вземем за пример на остров Тасос в тризвездни хотели.

В Турция може да се намерят почивки и на още по-ниски цени – даже под 100 лв., в Бодрум, Мармарис, Чешме, Кушадасъ. Само че напредването до такава степен при тези условия излиза много солено.

До към 15-20 март българските туристически организации към момента ползват ниските цени за ранни записвания за друга група екскурзии към Великден – самолетни, до Италия, Португалия, южното крайбрежие на Франция, Белгия, Египет и други дестинации. Всички те са с цени над 1000 лв. за един човек.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР