Само седмица след тържественото откриване на сезона на Виенската опера

...
Само седмица след тържественото откриване на сезона на Виенската опера
Коментари Харесай

COVID-19 не подмина и Виенската опера

Само седмица след тържественото разкриване на сезона на Виенската опера с "Мадам Бътерфлай " под управлението на новия шеф Богдан Росчич, се наложи да се извършат две смени в състава на спектакъла "Любовен елексир " заради болест с Ковид-19.

Заразата е пристигнала от Частния университет за музика и изкуство на град Виена и по-специално от едно студентско зрелище на "Веселата вдовица ", изпълнено в друга оперна зала, където един от участниците е бил с позитивен тест за Ковид- 19.

Междувременно инфектираните към този момент са 24, всички представления са анулирани, информациите са предадени на съответните управляващи, контактните лица са осведомени, сложени под карантина и тествани. Всички прояви на студентите са прекратени до началото на семестъра, добавя Българска телеграфна агенция.

Този случай е повода нощес Виенската опера да смени диригента на представлението "Любовен елексир " и артиста, изпълняващ централната роля на Неморино. Това се е наложило при следене на контактните лица на позитивно тествания участник в студентското зрелище. Заразата е била пренесена от една жена от състава на Виенската опера, която е била в публиката на студенското зрелище и е дала позитивен резултат на теста за Ковид-19. Тя е в изолираност.

В изказване за осведомителната организация АПА шефът на операта Богдан Росчич е декларирал, че не е участвал персонално на студентския театър, само че хора от публиката са съобщили, че някои танцови подиуми са били изпълнявани измежду публиката, което е немислимо поради наредбите за предотвратяване от болест. "Ако тези изказвания се окажат правилни, то става дума за шокираща безнаказаност ", декларира Росчич.

"Всичките ни старания са ориентирани да предотвратим разпространяване на Ковид-19 във Виенската държавна опера и да забележим още веднъж оздравели потърпевшите от болестта ", заключава шефът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР