Само с общи усилия можем да се справим с безпрецедентната

...
Само с общи усилия можем да се справим с безпрецедентната
Коментари Харесай

Заради бежанците: Новият главсек на МВР на среща с валията на Одрин

Само с общи старания можем да се оправим с невижданата миграционна рецесия, сподели на среща с делегация, водена от валията на Одрин, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Коцев показа и общото виждане, че ефикасното взаимоотношение по разрешаването на редица проблеми от стратегическо значение за двете страни е от огромно значение.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи акцентира, че като член на Европейския Съюз (ЕС) България извършва своите отговорности по отбрана на европейската граница. В този смисъл сме заинтригувани да използван общ европейски механизъм и обединен метод за решение на казуса, сподели още Коцев.

Директорът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ (ГДГП) основен комисар Антон Златанов показа общата оценка за постигнатото съдействие. " Нашата визия е да запазим равнищата на професионална съгласуваност и връзка и да надграждаме добросъседските връзки ", добави Златанов.

Увереност в продължение на ефикасното взаимоотношение изрази и валията на Одрин Юнус Сезер. Добрите връзки, разговорът и взаимната работа ще ни оказват помощ да решаваме проблемите, добави той. " Няма да забравим, че една от първите страни, която ни оказа помощ след унищожителното земетресение в Турция бе България. Благодаря и за това, че през тази година създадохме доста добра организация на товарния трафик през граничните пунктове Лесово - Хамзабейли и Капитан Андреево - Капъкуле, уточни Сезер. Валията на Одрин означи и резултатното съдействие за противопоставяне на тероризма, контрабандата и противозаконната миграция. Той съобщи поздравите на министъра на вътрешните работи на Турция към цялото държавно управление и участниците в срещата и пожела триумф на основния секретар на Министерство на вътрешните работи на поста.

Опознавателната среща на новите управителни екипи както в Министерство на вътрешните работи, по този начин и от турска страна, бе извършена на Граничния контролно- рпопускателен пункт „ Капитан Андреево “. В българската делегация, водена от основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев, бяха включени шефът на ГДГП основен комисар Антон Златанов и неговият заместител, шефове и зам.-директори на основни дирекции в Министерство на вътрешните работи. От турска страна в срещата участваха шефът на Одрин Юнус Сезер, неговият заместител Съдкъ Зехин, валията на Къркралери, както и управителни чиновници от структурите на полицията, жандармерията и ръководството по миграция на областите Одрин и Къркралери.

От началото на годината досега има недопуснати повече от 100 хиляди опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница, за последното денонощие те са към 1000, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на парламентарния надзор на 1 септември. До края юли месец 103 745 непознати жители са създали опит да преминат границата ни, добави той. Отчита се нарастване от съвсем 57% в съпоставяне със същия интервал за 2022 година на записаните опити за нелегално прекосяване на границата ни с Турция, уточни Калин Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР