Само с хартия ще се гласува в две от секциите

...
Само с хартия ще се гласува в две от секциите
Коментари Харесай

ЦИК: Гласуване само с хартия в секции в Благоевград, от които са местени машини

Само с хартия ще се гласоподава в две от секциите на утрешния кметски балотаж в Благоевград след нерегламетирано пренасяне на машини. Това реши Централната изборна комисия, след сигнал от един от кандидат-кметовете, съобщи БНР.

Според него, след доставката им в междинното учебно заведение с проучване на непознати езици " Свети Климент Охридски ", въпросните две машини са били изнесени от секциите от незнайни лица, без профилиран автомобил и без полицейска защита.

Председателят на общинската комисия Мартин Бусаров съобщи, че при тяхната последвала инспекция секциите към този момент са били запечатани. 

ЦИК е получила пояснения и от полицията, съгласно които устройствата за гласоподаване са били предопределени за други секции в града и са били изнесени от техници, само че без наложителния полицейски ескорт. Заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов стимулира решението в тези секции да се гласоподава единствено на хартия: 

" По неофициални данни, лицата, превозили машините, се създали това без полицейски ескорт и защита. Същите са открити и се разпитват от проверяващите органи. Предвид това, че те са били за известно време без контрол и са нерегламентирано транспортирани, макар че най-вероятно в действителност става дума за техническа неточност и степента на риск е ниска, моето мнение е, че по-разумно би било в тези 2 секции да се организира единствено хартиено гласоподаване ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР