Само преки роднини на лица, живеещи в САЩ и хора,

...
Само преки роднини на лица, живеещи в САЩ и хора,
Коментари Харесай

Само най-близки роднини на жители на САЩ не попадат под забраната за влизане

Само директни родственици на лица, живеещи в Съединени американски щати и хора, чийто шурей или свекърва живеят в страната, ще бъдат ще дават отговор на критериите за виза за шестте най-вече мюсюлмански страни, попадащи в възбраната за влизане на американска територия, предадоха " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ". Ще бъдат одобрявани и претенденти с " официални връзки " с американска институция.

Такива критерии е разпратил Държавният департамент на Съединени американски щати до консулските служби по света. За инструкциите първо заяви АП, часове откакто противоречивата възбрана влезе в действие с решение на Върховния съд на страната.

Действията, с които съдът възвърне отчасти рестриктивните мерки, наложени от президента Доналд Тръмп, сътвориха правна неизясненост при какви връзки на кандидатстващия с хора или юридически лица в Съединени американски щати е допустимо той да получи виза.

Шестте страни, за които се отнася възбраната, са Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан. В идващите 90 дни критериите за влизане в Съединени американски щати ще покриват само техните поданици, които са родители, съпрузи, деца (включително пълнолетни синове и дъщери, както и доведени такива), братя или сестри.

Близките роднински връзки обаче " не включват баби и дядовци, внуци, лели, чичовци, племенници, братовчеди, братя и сестри на сватбен сътрудник, годеници и други членове на " разширеното " семейство, " се споделя в инструкциите.

" Документирана " връзка с юридически лица

Единствено претенденти с " официална, документирана и построена при естествени условия, а не за задачата да се заобиколи (заповедта на изпълнителната власт) ". Има се поради заповедта, която Тръмп подписа на 6 март и с която ограничи пътуванията на жители на въпросните страни за 90 дни. Тя след това беше блокирана на няколко инстанции, преди съдът да я възвърне тази седмица.

Изключения ще са хората, кандидатстващи за студентски визи, защото " доброжелателните " им връзки им с физически или юридически лица са категорично разказани в вида виза, за която аплайват.

Под обсега на заповедта няма да попадат и кандидатстващите за работна виза, " приели предложение за работа от американска компания или поканени да изнесат лекция пред аудитория в Съединени американски щати ". Човек, направил резервация за хотел обаче няма да дава отговор на критериите.


© James Lawler Duggan

Неяснота за бежанците

Със заповедта на Тръмп се наложи възбрана за влизане на бежанци от всички страни. Изключение би трябвало да са тези от тях, които " могат да потвърдят доброжелателна връзка с хора или юридически лица " в Съединени американски щати.

Това е формулировката в решението на Върховния съд на Съединени американски щати. Инструкциите на държавния департамент обаче не дават отговор на основния въпрос на американските организации за бежанците: дали личните им връзки с кандидатстващите за виза могат да се смятат за " доброжелателни ".

Консулските служби в същото време би трябвало да продължат да организират интевюта с претенденти от страни, от които няма доста имигранти в Съединени американски щати. Данни на Държавния департамент демонстрират, че през 2015 година близо 10 500 души от шестте страни в " черния лист " са били определени на лотариен принцип за въпросните визи, известни като diversity visas. Забраната евентуално ще ограничи издаването на сходни позволения за пътешестване до Съединени американски щати на жители от тези страни, се споделя в инструкциите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (446)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР