Само представители на БСП, Възраждане и КОД(Синя София) се отзоваха

...
Само представители на БСП, Възраждане и КОД(Синя София) се отзоваха
Коментари Харесай

Терзиев търси общи политики и приоритети за София. Не всички партии отидоха на среща с него

Само представители на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и КОД ( " Синя София " ) се отзоваха на поканата на новият кмет на София Васил Терзиев за среща, на която да се намерят общи цели за взаимна работа.

" За нас е значимо да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета ", сподели Терзиев в събота. Той добави, че диалозите за ръководител на Столичния общински съвет (СОС) , за постове, ръководители и сформира на комисии ще останат за по-късно.

Новината идва, откакто в понеделник не съумяха да излъчат ръководител на СОС. Общинските съветници от ГЕРБ не участваха в гласуването.

В петък издигнатият от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и " Спаси София " Терзиев предложения водачите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения на среща в събота.

Българска социалистическа партия и " Възраждане " не престават да не поддържат кандидатурата на Борис Бонев от " Спаси София " и подсилен от ПП-ДБ за ръководител на СОС, споделиха техни представители след срещата, въпреки и да прецизираха, че за ръководител на СОС на нея не е ставало дума.

Освен Бонев, номинирани за поста са Диана Тонова от Българска социалистическа партия, Красимир Гълъбов от " Възраждане " и Пламен Данаилов от " ИТН " (ИТН).

Деян Николов от " Възраждане " открои измежду целите на общинските съветници от партията му прекъсването на презастрояването, усъвършенстване на пътната инфраструктура, чистотата.

Петър Москов и Вили Лилков от КОД ( " Синя София " ) дадоха поръчка, че ще са " дясна съпротива ", тъй като имат разнообразни политически визии и идеология.

Лилков въпреки всичко уточни няколко общи тематики с болшинството от ПП-ДБ и " Спаси София. Сред тях са развиването на северните територии на града, прекъсване на презастрояваното, развиването на минералните извори, спортните действия и битката против шума.

В събота сутринта пред бТВ общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев сподели, че от партията му няма да отидат на срещата.

" Имаме информация, че Васил Терзиев е водил диалози с Корнелия Нинова (лидерът на БСП), преди да ни изпрати публична покана ", уточни той като причина за отхвърли.

В петък от Има Такъв Народ споделиха пред Българска телеграфна агенция, че водачът на партията Слави Трифонов няма да се отзове на поканата на Терзиев, само че ще взе участие в разрешаването на проблемите на София посредством общинските си съветници.

В новия състав на СОС влизат общо 61 общински съветници. Най-много от тях - 23 , са от ПП-ДБ. Те обаче не са задоволителни, с цел да може обединението да си обезпечи болшинство.

На второ място са ГЕРБ с 14 общински съветници. Българска социалистическа партия има 9 съветници, " Възраждане " - 8 , по трима - от Има Такъв Народ и КОД ( " Синя София " ) и един от Вътрешна македонска революционна организация.

Общинските съветници ще създадат нов опит да си изберат ръководител на 20 ноември .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР