Само преди седмица билетите за големия английски финал в Мадрид

...
Само преди седмица билетите за големия английски финал в Мадрид
Коментари Харесай

Гинес! Безбожни цени за финала Ливърпул-Тотнъм в Мадрид - 10 000 паунда

Само преди седмица билетите за огромния британски край в Мадрид костваха 4600 паунда, до неделя надминаха 9000 паунда. Днес към този момент цената им надвишава 10 000 паунда, а каква ще е ден преди мача един Бог знае.
Само за съпоставяне - в минали години билетите, даже повишени, са се продавали на цени от 1200 до 3000 паунда.

Футболните специалисти предизвестяват, че макар голямата цена на билетите, не е изключено няколко хиляди от тях да бъдат подправени и притежателите им да останат с пръст в устата, вместо да са на стадиона.

Драмата с билетите не е единствено в цените им.

Големи групи последователи на Ливърпул и Тотнъм преди седмица приканиха спонсорите на Шампионската лига да върнат билетите за финалния двубой посред им на 1-ви юни тази година. От УЕФА разпоредиха да бъдат разпределени 33,286 билета за почитателите на двата тима. Капацитет на финалната сцена „ Уанда Метрополитано” е 68 хиляди индивида, което прави по този начин, че близо 35 хиляди пропуща ще отидат за спонсорите на конкуренцията.

Spirit of Shankly и Tottenham Hotspur Supporters са призовали осемте най-големи спонсора на Шампионската лига да се съобразят с желанието на почитателите. Медиите в Англия са се свързали с осемте компания със мнението на почитателите, като са осведомили Nissan, Playstation, Gazprom, Pepsi, Banco Santander, Mastercard, Heineken и Expedia Group.

През март пък УЕФА разгласи, че двата финалиста ще получат по 17 хиляди пропуща, като четири хиляди от тях ще бъдат продадени на лотариен принцип на почитатели из целия свят. Оставащите места в Мадрид пък би трябвало да отидат за локалните футболни комитети, УЕФА, националните асоциации, комерсиални сътрудници и корпоративни клиенти.

Стадионът на " Атлетико " (Мадрид) - " WandaMetropolitano ", е планиран да дава отговор на най-високите стандарти за комфорт, сигурност и видимост. Новото спортно оборудване бе намерено на 16 септември 2017 година и към този момент е хазаин на финала в Шампионската лига през 2019. Но това към момента не значи, че е подготвен за отговори на условията на боготворящата футболната игра, испанска аудитория. Довършителни работи в покрайнините на оборудването, към момента строящата се офис-сграда, залепена за стадиона, незавършеният паркинг и най-много...изключителното течение, което се основава на трибуните, от проектираните да бъдат съвременни, отвори на покривната част, вършат по този начин, че почитателите към момента да споделят, че техният стадион е " недодялан ".

Името " Wanda " идва от Wanda Group, една от водещите компании в региона на недвижимите парцели, спорта и развлеченията по целия свят. Спонсорът на стадиона също има % в акционерното присъединяване на клуба. Връщайки " Metropolitano " като част от названието, клубът от испанската столица възвърне името на остарелия градски стадион, на който тимът приема своите противници преди повече от 50 години, преди да се реалокира на в " Висенте Калдерон ".

.

Новото бежу се намира в североизточната част на Мадрид, до околовръстния път М-40, напълно покрай летище " Адолфо Суарес " и панаирният град IFEMA. Капацитетът на стадиона е 68 000 фенове. Клубът реши да даде приоритет на ширината, комфорта и сигурността на публиката против опцията за по-голям брой фенове. Вътрешното оформление дава опция на почитателите от разнообразни браншове да бъдат доста покрай терена. Стадионът разполага с 1000 паркоместа до самата постройка, като в допълнение са планувани още 3000, които в дните на мач да бъдат непокътнати извънредно за почитателите, закупили карти за паркиране.

За отбелязване е, че всички седалки на стадиона са кожени. А още по-любопитното е, че две години след откриването на " Уанда Метрополитано " по всичките 68 000 седалки няма и една драскотинка.

Парцелът на новия стадион е 88 150 кв. м. Южната зона е предопределена за концерти и обществени събития. На север секторите са замислени като фамилни, точно там се намира и " Зоната без пушек " (има 19 000 места на стадиона, на които е безусловно неразрешено пушенето).Този модел е новаторски за Испания. Западната фасада е отдадена на легендите на клуба, където се намира " ElPaseo de lasLeyendas ", отдаваща респект на футболистите, играли 100 или повече публични мача с бяло-червения клуб. В югозападната част почитателите са основни герои. Там е подложен байрак от 338 кв. м, най-големият, юридически в миналото в Испания. В непосредствена непосредственост се намира грандиозна скулптура с мотото " Кураж и сърце ", позволяваща на искащите да вършат фотоси от една от най-емблематичните гледки към новия стадион.

" Уанда Метрополитано " е първият 100% LED стадион в света след постигнатото съглашение на клуба с Philips Lighting. Впечатляващото покритие включва динамично осветяване Philips VayaFlood с повече от 16 милиона цвята. Комбинацията от тази технология и динамичното осветяване Philips ColorKinetics разрешава да се основават светлинни спектакли, което прави от стадиона един от най-иновативните и водещи в света. Осветлението може да се трансформира според от събитието или момента.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР