Само преди няколко дни един мъж, облечен в попско расо,

...
Само преди няколко дни един мъж, облечен в попско расо,
Коментари Харесай

Гешев и руската нишка или как един мъж в расо загатва за връзката на главния прокурор с Кремъл

Само преди няколко дни един мъж, облечен в попско расо, се опита да нахлуе в постройката на президентската институция и анатемоса представителите на “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” преди да върнат изпълнен втория мандат за сформиране на държавно управление на Румен Радев. 

 

Представящият се за ръководител на Гражданско съдружие Приятели на Русия и православния свят Атанас Стефанов бе кандидат-депутат на проруската партия МИР и взе участие интензивно в митингите против Европейски Съюз и НАТО, на които се веят съветски флагове. Той бе и едно от лицата, отишли на митинга на “Възраждане ”, по време на който алена багра полетя към постройката на Европейската комисия в София. 

 

Какво прави тъкмо този човек на митинга в отбрана на Гешев? Въпросът е логически, изключително поради обстоятелството, че основният прокурор провидя зад акцията против себе си дългата ръка на Кремъл и опит за Москва да се разправи с него поради усърдната му битка с шпионите и съветското въздействие у нас.

 

Стоят въпросите да вземем за пример за това какво направиха прокуратурата и Иван Гешев по следствията за отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, токсичен с “Новичок ”, сходно на покушението над Сергей Скрипал. Разследващи публицисти от “Белингкат ” съумяха да разкрият мрежата от шпиони на ГРУ като откриха съвпадане на участниците в отравянето на Скрипал и Гебрев, да вземем за пример. 

 

Гешев мълчи също по този начин, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е индивидът, който построи “Турски поток ” и оказа помощ на Владимир Путин и Русия да заобиколят Украйна в доставките на природен газ. 

 

Прокуратурата обаче беше много по-мълчалива за тази връзка. Избра да стартира следствие едвам когато се случиха гърмежите в чешките оръжейни хранилища през 2021 година

Руската връзка изниква и през различен сюжет - оня с президента Румен Радев, който назова Крим съветски, апетитен е за проруски общественик от едната страна и активирането на прокуратурата по случая БарселонаГейт от другата. Обвинението през днешния ден внесе и последните преведени материали от задграничните служби по абсурда, с цел да стимулира депутатите да лишават имунитета на Бойко Борисов по този начин, че да му бъде повдигнато обвиняване. Дали Борисов има общо в схемата с пране на пари следва да стане ясно. 

Въпросите обаче са другаде. 

 

Например обикновено ли е прокуратурата няколко години да държи на трупчета съответни каузи, с цел да може по-късно да ги употребява, с цел да се саморазправи с нови или остарели врагове. Мнозина провидяха в решението на прокуратурата да се задейства по БарселонаГейт и поръчка, зад която стои “Дондуков 2 ”. Именно тезата, че едноличната власт се е усладила на президента Румен Радев поддържа изказванията, че президентът желае да торпилира договарянията за сформиране на държавно управление и по тази причина е задействал основния прокурор. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР