Само преди година една от големите звезди на Олимпик Лион

...
Само преди година една от големите звезди на Олимпик Лион
Коментари Харесай

Защо Фекир избра Бетис? Отговорът ще ви учуди

Само преди година една от огромните звезди на Олимпик Лион – Набил Фекир беше на крачка от това да реализира трансфер в Ливърпул. В мрежата даже изтекоха фрагменти с играча, на които той театралничи с фланелката на „ червените”. Дванадесет месеца по-късно халфът по всичко проличава ще парафира с испанския Бетис, като даже присъединяване в групите на Шампионска лига с родния му Лион не може да го разубеди.

Къде се корени този голям контрастност?

Авторитетното френско издание „ Л’Eкип” се постара оптимално изчерпателно да даде отговорът на този въпрос, тъй като до наскоро Набил минаваше за един от идващите огромни футболисти на Франция. Ключът за разгадаването на привидно не изключително разумните ходове е единствено един: фамилията.

Вестникът съобщи, че Бетис – приключил на 10-о място в Ла Лига през предишния сезон – е единствената допустима алтернатива пред играча, тъй като единствено севилци са склонни да одобряват с изключение на него и 22-годишния му брат Ясин в първия си отбор. Не е загадка за никого, че бащата на Набил Фекир – Мохамед, се грижи за неговите ползи и явно държи на това кариерите на неговите потомци да останат все по този начин неразривно свързани. Така, както беше в Лион. По-малкият Ясин се причисли към школата на „ хлапетата” през 2015 година, а две лета по-късно подписа и първи професионален контракт. Оттогава до момента обаче има тъкмо 3 публични мача за първия отбор и общо изиграни 21 минути, което не приказва изключително ласкаво за качествата му.

„ Л’Екип” продължава с разкритията, от които става видно, че финансовите параметри също са една прекомерно основателна причина Фекир да одобри предлагането на Бетис. Андалусийците са подготвени да заплащат на плеймейкъра по 600 хиляди евро на месец (преди данъците), което е съвсем двойно повече по отношение на възнаграждението му в Лион (350 хиляди евро месечно). И всичко това на фона на интерес от други отбори от Ла Лига като Валенсия, Севиля и Атлетико Мадрид, а към тях могат да се прибавят британския Арсенал и италианския Наполи.

„ Везувиани” даже пратиха образцов контракт до Набил Фекир, само че в това време му дадоха ясно да разбере, че той се явява техният проект „ Б”. Наставникът Карло Анчелоти към момента има очаквания, че клубът може да притегли Хамес Родригес от Реал Мадрид, а Фекир не е податлив да чака, макар че и Лион би предпочел неговият някогашен капитан да задържи окончателния си отговор. Френският отбор се надява, че все отнякъде ще изскочи отбор с по-добра оферта, която въпреки всичко няма да бъде даже покрай 70-те милиона евро, които Ливърпул беше подготвен да заплати единствено преди година. Към момента Бетис не съумява да покрие абсолютния най-малко на Лион от 30 милиона евро, само че в последна сметка настоятелността на самия състезател може би ще надделее.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР