Само преди 3 седмици 180 народни представители гласуваха против военна

...
Само преди 3 седмици 180 народни представители гласуваха против военна
Коментари Харесай

Георги Свиленски: България не трябва да взима страна във военния конфликт

Само преди 3 седмици 180 народни представители гласоподаваха срещу военна помощ, напомни социалистът

„ Позицията на Българска социалистическа партия я имахме и при започване на спора. Считаме, че България не би трябвало да взима страна в този боен спор, където водят война два приятелски, славянски народа. Хората, чиито татковци и дядовци са воювали за свободата на България, през днешния ден се бият между тях. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски в ефира на БТВ.

По думите му няма по какъв начин да оправдаем задачите, а точно преустановяване на войната или понижаване на напрежението, когато изпращаме оръжие. „ Когато изпращаме оръжие то би трябвало да стреля, да стреля по хора. Това никога не е мярка, която ще понижи и деескалира спора “, безапелационен е социалистът.

В предаването “Тази заран “ той изясни, че ще се срещнат с плана на “Демократична България “, само че също по този начин напомни, че Народното събрание се произнесе единствено преди 3 седмици за това дали България би трябвало да праща военна помощ и 180 народни представители гласоподаваха срещу.

„ Надявам се обстановката да се развива в посока преустановяване на този спор, а не към неговата ескалация “, съобщи Свиленски като добави, че с дейностите, които ни се оферират, по-скоро се върви към ескалация на напрежението.

„ Българска социалистическа партия няма да поддържа такива ограничения “, безапелационен бе социалистът като добави: „ Не мисля, че ще се стигне до внасяне на такава декларация в Народното събрание, защото всички народни представители си дават сметка в каква обстановка ще се въвлече България, в случай че това нещо се случи “, съобщи Георги Свиленски, като изрази вяра за демонстрация на отговорност и мъдрост.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР