Само половин чаша вино или малка бира дневно могат да

...
Само половин чаша вино или малка бира дневно могат да
Коментари Харесай

Учени: Дебелеем от пиене

Само половин чаша вино или дребна бира на ден могат да доведат до затлъстяване, диабет или високо кръвно налягане, предизвестиха корейски учени, представени от в. " Мирър ".

Рискът от метаболитен синдром се усилва от консумация на алкохол, даже човек да пие малко. Той може да провокира повишение на кръвната захар и холестерола, а оттова се появява риск от инсулт и инфаркт.
Учените от Националния медицински център в Сеул са обработили данни за съвсем 27 милиона души. Резултатите им демонстрират, че няма безвредно количество алкохол, предава Българска телеграфна агенция.
Мъжете, които пият по половин чаша вино на ден или 120 мл бира, са с 10 % по-склонни да затлъстеят. При две чаши вино или до 500 мл бира рискът нараства с 22 до 25 %, а при по-големи количества - от 34 до 42 %.
Жените, които пият повече от две чаши вино на ден са с до 22 % по-застрашени от затлъстяване и с до 18 % от метаболитен синдром.
Сравнението е с въздържатели.
Половин чаша вино усилва риска от затлъстяване с до девет %, само че понижава заплахата от метаболитен синдром с до три %.
Изследванията за въздействието на алкохола върху здравето са с спорни резултати. В началото на годината специалисти оповестиха, че позволяващите си алкохол всеки ден имат с 40 % по-голям късмет да доживеят до 90 години, спрямо въздържателите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР