Само по себе си харченето на пари не е проблем,

...
Само по себе си харченето на пари не е проблем,
Коментари Харесай

Сигурните признаци, че имате проблем с парите и пазаруването

Само по себе си харченето на пари не е проблем, само че в случай че придобивките ни стартират да получават застрашителни размери и да се вманиачаваме на тематика шопинг, най-вероятно имаме сериозен проблем и се трансформираме в шопахолици .

Ето предупредителните 11 признака, които приказват за това, че преминавате границите на естественото и може би имате потребност от помощ:

1. Не умеете да подреждате вярно целите си.

Когато страдате от финансови проблеми, е доста евентуално да извършите тъкмо противоположното на това, което е рационално. Да харчите прекомерно доста пари е метод да се разсеете от действителността.

Ако бюджетът ви е стеснен и би трябвало да изберете дали да купите храна за вечеря, или нова рокля, евентуално ще изберете роклята – с ясното схващане, че това най-вероятно ще се отрази съществено на джоба ви.

Подобна наклонност може да докара до основаване на една заблуда за успокоение, че всичко е наред. Само че това се отразява зле на цялостния ви метод на живот.

Вманиаченото извършване на покупки ви вкарва във от ден на ден задължения и затъвате постепенно, само че несъмнено. Най-добре е да потърсите помощ или да се опитате да се погледнете в профил, с цел да се стреснете.

2. Не помните какво сте поръчали онлайн.

Заради въздействието, което оказва върху живота, джоба и връзките ни, интернет извършването на покупки може доста бързо да се трансформира в освен това от елементарен табиет. Хората се вманиачават по онлайн магазините и стартират да наблюдават промоции, да прекарват часове в ровене на някакви продукти. А най-сигурният симптом, че извършването на покупки се трансформира в проблем, е неудовлетворението, което най-после изпитвате. Докато пазарувате, се намирате в положение, сравнимо с внушаемост. Щом завършите поръчката и изключително откакто дойде – към този момент ви е някак все едно, даже сте разочаровани. Поредната движимост, на която ще би трябвало да й мислите място.

В резултат на вманиачеността си постоянно се случва даже да забравите какво сте поръчали. Това значи, че нещата, които сте купили, сигурно не са от първостепенна значимост и можете умерено и без тях. Съветът ни е, когато пазарувате онлайн, да сложите продуктите „ в количката “ и да се върнете към поръчката си на идващия ден – може би ще си дадете сметка, е към този момент нямате потребност от тези неща.

3. Завиждате на притежанията на другите.

Завистта е положение на незадоволеност, предизвикано от нечие непознато богатство или владеене. С други думи, някой има нещо, което вие желаете, и това провокира завистта ви към индивида и живота му.

Може би виждате другар да носи нова дреха и незабавно си мислите какъв брой хубаво би било, в случай че и вие си купите нещо ново. Да си шопахолик значи да завиждаш даже за неща, които ти самият в никакъв случай не би носил.

Завиждате, когато другар ви споделя, че отива на шопинг и вашата неконтролируема потребност да пазарувате незабавно се обажда. Това е по-силно от вас. Вие просто незабавно би трябвало да се сдобиете със същите движимости. Състоянието ви може да е дотолкоз проблематично, че даже да се настроите против приятеля, който си е купил нещо, което да провокира завистта ви.

4. Чувствате потребност да купите най-малко едно нещо от всеки магазин, в който влезете.

Имате проблем, в случай че следвате избрана рутина при шопинг. Например, когато пазарувате в мол, в случай че изпитвате непреодолимо предпочитание да влезете във всеки магазин, това приказва за шопинг фикс идея, а не за действително търсене на стока. Купувате безсистемно всевъзможни неща и най-после се чувствате излъгани, разочаровани и най-много: безпарични. Всъщност това положение доста прилича на депресията.

5. Купувате една дреха в няколко цвята.

Признак на шопинг манията е като се стремите да придобиете всички вероятни цветове от една дреха, която ви е харесала. Това няма ясна разумна причина – значимо е просто да се купува поради самото пазаруване, а не толкоз поради продукта. В резултат най-вероятно се чувствате засрамени, сигурно неудовлетворени и ядосани.

Ако една чанта да вземем за пример наподобява отлично и в алено, и в жълто, и в зелено, и в черно – изпитвате нужда да ги притежавате всички, без значение че на процедура това е една и съща чанта. Изобщо няма значение дали ще ги носите всичките – колекционирате доста продукти единствено поради самото извършване на покупки.

6. Лъжете за времето и парите, които сте пръснали в извършване на покупки.

Шопинг фанатиците може да не осъзнават сериозността на казуса си, до момента в който не стартират да въздействат освен на тях, само че и на хората към тях и на връзките им с другите. Хората, които ви обичат, несъмнено се пробват да ви оказват помощ, само че вие не им позволявате. Проблемът стартира тогава, когато откажете помощта. Шопинг фанатиците харчат извънредно доста пари и време за покупките си, по тази причина в един миг се принуждават да прикриват активността си. Оттук произтичат първите неистини, които могат да се задълбочат в доста по-сериозни проблеми.

Това положение ви кара да лъжете най-близките си хора – изначало са безобидни, само че скоро могат да придобият застрашителни размери, които съществено да застрашат връзката ви, връзките ви с хората, които обичате. Осъзнаете ли един път какъв брой доста пари сте похарчили, сигурно ще се почувствате засрамени и по тази причина предпочитате да излъжете, с цел да не ви подлагат на критика.

Продължава по-късно денем.

Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР