Само по bTV – осъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в

...
Само по bTV – осъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в
Коментари Харесай

Само по bTV: Осъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър


Само по bTV – осъдиха прокуратурата поради шесторното ликвидиране в Нови Искър.

Причината е, че причинителят Росен Ангелов трябвало да лежи в пандиза за блудничество с дете в нощта на закононарушението. От обвиняването би трябвало да платят над 240 000 лв. обезщетение на майката на една от жертвите – 18-годишния Боби.

Росен Ангелов извърши шесторното ликвидиране на 31 декември преди пет години. Според Софийския градски съд тогава той е трябвало да е в пандиза за блудничество с 11-годишно дете.

Години наред обаче прокурорът по делото, съгласно съда, не направил нищо ефикасно, с което Ангелов да бъде открит и отведен в пандиза. Той останал на независимост и по този начин се стигнало до убийството. А майката на Боби споделя, че живее мъчно, с тъга, а компенсацията не й носи разтуха.

31 декември 2017 година. 18-годишният Боби споделя на майка си, че ще посрещне новата година при съученик, само че в действителност е в дома на приятелката си Нанси със фамилията й, в Нови Искър. Вечерта стопира да си подвига телефона.

- Какво се е случило? Какво знаете?
- Че са убити всичките.
- Защо?
- Казаха, че Росен Ангелов бил ухажор на Кети и той ги е прострелял, сподели Стефана Елисаветова, майка на убития Боби.

Тялото на Кети, майка на Нанси, е намерено в бунар. Останалите пет тела – в разнообразни стаи в къщата на фамилията в Нови Искър.

- Как се живее пет години по този метод?
- Трудно. С тъга. Нямам друго дете. От работа у дома и това е. Вдигам пулс 200, сърцетуптене имам, не дремя по цели нощи, главата ме боли непрекъснато.

Миналия петък Софийският градски съд излиза с решение – на майката на Боби да бъде изплатено обезщетение за неимуществени вреди от 160 000 лв., с лихвите – малко над 242 000 лв.. Мотивите – Росен Ангелов бил наказан на 8 години затвор за блудничество.

Прокурорът по делото Валентин Кирилов, вместо да обезпечи привеждане на присъдата в осъществяване, в продължение на години правил " еднотипни и неефективни дейности ". По тъкмо – давал инструкции за Ангелов да се търси на адрес, който от дълго време напуснал и да се беседва с негови близки, които нямали контакт с него, написа още в решението на съда.

„ Прост прочит на доказателствата – може да се види, че са разменяни едни бланкетни писма, прокурорът не си е правил работата и вследствие на това невършене на работата има шесторно ликвидиране. Това за мен е закононарушение по работа “, съобщи Николай Димитров, юрист на Стефана Елисаветова.

Затова фамилията на Боби ще подаде сигнал за дейностите на прокурор Кирилов до Върховната касационна прокуратура.

„ Това е човешки живот, никоя сума не е задоволителна, на мен детето не могат да ми го върнат. Утеха ще ми донесе, когато прокурорът, който не си е приключил работата преди 9 години, влезе в пандиза. Тогава мога да кажа, че имам някаква разтуха “, съобщи Стефана Елисаветова.

Потърсихме прокурор Валентин Кирилов за коментар, само че той отхвърли да беседва с екипа на bTV.

От прокуратурата резервираха безмълвие, защото решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР