Само от 8 секции в чужбина не са получени протоколите,

...
Само от 8 секции в чужбина не са получени протоколите,
Коментари Харесай

Таня Цанева, ЦИК: В чужбина се чакат протоколи от още 8 секции

Само от 8 секции в чужбина не са получени протоколите, приемът и обработката им вървят добре. Това сподели на брифинг представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Таня Цанева.

„ ЦИК осведоми, че от разкритите 464 сeкции в чужбина са признати всички протоколи, като не са получени от 8 секции от разнообразни страни, в това число и от Съединени американски щати. Добре въври приемът и обработката на протоколите от чужбина “, разяснява Цанева.

„ Очакваме в идващите 3 часа към 10 районни изборни комисии да приключат с обработването и въвеждането на протоколите, като чакаме и в днешния ден да бъдат въведени и обработени на равнище РИК всички протоколи от секционните изборни комисии и във вечерните часове да стартира повторното въвеждане в ЦИК на протоколите, които ще бъдат сложени от РИК-овете “, сподели още тя.

По думите й протоколът не е по-сложен, само че е обемен, заради резултатите от гласуването на хартиените бюлетини и машинното гласоподаване. „ Не за първи път се получава изчакване от страна на секционните изборни комисии в чужбина да бъдат доказани протоколите им. Това се получава в един времеви откъслек. Много протоколи идват от чужбина. Трябва да бъдат прегледани, доказани и да се върне назад удостоверение “, сподели още тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР