Само още една хапка. Ще си хапна един мъфин с

...
Само още една хапка. Ще си хапна един мъфин с
Коментари Харесай

Тези храни ни състаряват

Само още една хапка. Ще си хапна един мъфин с кафето. За обяд парче пица. Малките провинения. Наглед безобидни, само че с трайни последствия върху организма ни – изключително когато са метод на хранене. Кожата е първата, която ще пострада от прекомерното количество сол, захарта, мазнините, алкохолът.

Ето кои храни би трябвало да се употребяват с нараснало внимание:

6. Надениците и кренвиршите.

Като цяло обработените меса не са добър избор, в случай че приказваме за здравословно хранене. Консумацията на подобен тип месо оди до дехидратация, понижава количеството на витамин С в организма, който е значим за образуването на колаген. Учените настояват, че наденицата е един от най-вредните модифицирани месни артикули и че даже 50 грама от деликатеса, който участва на съвсем всяка българска софра, са задоволителни за увеличение риска от диабет.

7. Барбекюто.

Прекалено овъгленото месо (и като цяло черното му оцветяване) е също нездравословно за кожата ни и води до преждевременното й състаряване, защото унищожава основите на кожата като колаген. Да не приказваме, че въглените от скарата може да съставляват риск от рак. В Канада да вземем за пример дървените въглища са стеснен артикул според Закона за рисковите артикули. В допълнение печенето на храна на барбекю или скара поврежда белите дробове също както цигарите.

8. Пържените картофи.

За страдание, едни от най-вкусните храни са нездравословни. Малцина са хората, които не обичат пържени картофи. Уви, съвсем незабавно откакто постъпят в организма ни, пържените картофи се трансформират в захари. Храни, които са били обработени (пържени) при високи температури, освобождават свободните радикали, което от своя страна предизвиква клетъчна гибел на кожата ни. Пържените картофи cъдържaт нeврoтoкcин, нaрeчeн coлaнин, кoйтo при висока консумация мoжe дa нaврeди нa здрaвeтo ни. Освен това са богати на въглехидрати, което от своя страна води до елементарно повишаване на килограми.

9. Кафето и кофеинът.

Кафето и кофеинът като цяло водят до изсушаване на кожата. Кофеиновите питиета работят като натурален диуретик и като нежелателен резултат се явява незабавно дехидратацията на организма. Това от своя страна прави кожата суха и нежна. Затова не забравяйте да пиете вода с кафето си и да употребявате овлажняващи кремове.

10. Пикантните храни.

Консумацията на пикантни храни може да аргументи розацея на кожата  - хронично инфектиране на кожата на лицето. Изразява се в зачервяване на кожата, появяване на разширени кожни съдове, съпроводени с червеникави пъпки. Причините за това заболяване могат да бъдат разстройства на функционалностите на стомашно-чревния тракт (гастрит, колит), консумация на прекомерно пикантни храни, нараснала или понижена секреция на жлъчния мехур и други Розацеята се следи и при двата пола, само че най-често при дамите след 30–35-годишна възраст.

Към ПЪРВАТА ЧАСТ

По материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР