Само огромните инвестиции в чиста енергия могат да помогнат за

...
Само огромните инвестиции в чиста енергия могат да помогнат за
Коментари Харесай

МАЕ: Коронавирусът мотивира света за борба с климатичните промени

Само големите вложения в чиста сила могат да оказват помощ за превъзмогване на икономическата рецесия, породена от новата пандемия от, като в същото време насочат света по пътя към реализиране на задачите за закъснение на климатичните промени, съобщи (МАЕ).
В своя годишен отчет, разглеждащ през идващите десетилетия, МАЕ показва няколко сюжета, до момента в който държавните управления се пробват да балансират здравето на своите жители и техните стопански системи.
За първи път отчетът на „ World Energy Outlook “ включва път, по който светът ще реализира въглероден неутралитет през 2050 година, твърди AFP. Това е цел, която някои държавни управления към този момент са си сложили и такава, която би помогнала да се подсигурява, че повишението на световните температури ще се ограничи до много под 2 градуса С, главната цел на Парижкото съглашение от 2015 година
" Въпреки рекордния спад на тази година, светът надалеч не прави задоволително, с цел да ги сложи в съдбоносен спад ", сподели шефът на МАЕ Фатих Бирол. " Икономическият спад краткотрайно единствено краткотрайно понижи излъчванията ", добави той.
МАЕ пресмята, че обвързваните с силата излъчвания на CO2 ще спаднат със 7% тази година.
 Хотелиери от цялостен Европейски Съюз: Всъщност, ние сме в реанимация Хотелиери от цялостен Европейски Съюз: Всъщност, ние сме в реанимация
Представители на туристическия бранш в Европейски Съюз са извънредно загрижени от въведените ограничаващи ограничения заради ускореното публикувани...
По-чист въздух, в сравнение с при заключвания
Но до момента в който държавните управления обмислят спомагателни стопански тласъци, те могат да реализират своите климатични цели, като насочат вложенията към чиста сила.
„ Етапна смяна в вложенията в, в сходство с проекта за стабилно възобновяване на МАЕ, предлага метод за стимулиране на икономическото възобновяване, основаване на работни места и понижаване на излъчванията “, твърди отчетът.
По-рано тази година МАЕ, дружно с Международния валутен фонд, показаха проект за държавните управления за потребление на екологични разноски за основаване на работни места и стимулиране на икономическото възобновяване. Той приканва за спомагателни вложения от 1 трилион $ годишно през идващите три години за възстановяване на енергийната успеваемост, нисковъглеродните енергийни и електрически мрежи и по-устойчивите горива. Подобни старания биха имали неотложно влияние върху траекторията на излъчванията, правейки „ 2019 финален връх за световните излъчвания на CO2 “.
Преминаването към това, което МАЕ назовава своя сюжет за стабилно развиване, води до „ по-чист въздух, в сравнение с по време на блокирането през 2020 година без спирания в икономическата активност или живота на хората “.
 Коронавирусът по света: Явно в Бразилия се оформя спад Коронавирусът по света: Явно в Бразилия се оформя спад
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 37 738 569 и 38 040 063 съгласно американ...
Въглероден безпристрастен, климатично позитивен
Агенцията обаче предизвести, че прибавянето на възобновими източници на сила към електрическата мрежа няма да бъде задоволително, защото съществуващата промишленост би трябвало да понижи въглеродния си отпечатък. Редица страни са си сложили цели да станат въглеродно неутрални през 2050 година, като да вземем за пример Европейски Съюз, и за първи път МАЕ възнамерява какво ще е належащо за постигането на тази цел в международен мащаб. В допълнение към спомагателното ускорение на усвояването на чиста сила и електрически транспортни средства, МАЕ откри, че самостоятелното държание ще би трябвало да се промени с по-малко пътешестване с кола на къси дистанции, по-големи ограничавания на скоростта и по-малко полети на къси дистанции.
„ Постигането на този път би било извънредно предизвикателство, само че би основало основна разлика във връзка с намаляването на рисковете от утежняване на климатичните промени “, защото би нараснало възможностите световното повишение на температурите да остане под 2 градуса С.
Групата „ Christian Aid “ счита, че сега има неповторим късмет за държавните управления да работят.
„ С изразходваните големи количества стопански тласъци в този момент има опция като никоя друга да се сложи света на път, който обезпечава безвреден климат за всички “, сподели специалистът по климата на групата Кат Крамър. Но тя предизвести, че към момента не е ясно дали преходът към стопанска система с ниски въглеродни излъчвания ще се реализира задоволително бързо, с цел да предотврати най-разрушителните въздействия на климатичната рецесия, защото рисковите метеорологични условия и по-горещите температури към този момент предизвикват вреди по целия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР