Само няколко месеца след като възобнови работата си ТЕЦ „Варна“

...
Само няколко месеца след като възобнови работата си ТЕЦ „Варна“
Коментари Харесай

Месеци след старта ТЕЦ „Варна“ с 1.2 млн. лв. просрочен дълг към държавната Булгараз


Само няколко месеца откакто възобнови работата си Топлоелектрическа централа „ Варна “ към този момент е натрупала над 1 млн. лева отговорности към газовия снабдител „ Булгаргаз “. Търговските вземания на газовия снабдител от ТЕЦ-а са за 1 млн. и 24 хил.лв. и са напълно просрочени към края на септември, сочат данните от междинния финансов доклад на компанията. Припомняме, че Топлоелектрическа централа „ Варна “ възобнови работата си при започване на май като подписа контракт с Електроенергийния систематичен оператор за даване на леден запас. Малко преди този момент мажоритарен притежател на централата публично стана почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Така на процедура излиза, че Топлоелектрическа централа „ Варна “ мъчно съумява да погаси отговорностите си за доставения природен газ, без значение че сега единствено един блок на централата действително е в подготвеност да работи.

Всъщост това е един малко задлъжнелите контрагенти на „ Булгаргаз “. За съпоставяне Топлофикация „ Плевен “ е натрупала над 25,3 млн. лева просрочени отговорности. Над 14,4 млн. лева има да получава „ Булгаргаз “ и от „ Лукойл Нефтохим Бургас “, само че тези задължения не са просрочени, излиза наяве от доклада на компанията.

Топлофикация „ София “ пък дължи 6,6 млн. лева За употребяван, само че неплатен природен газ до края на септември. Топлофикациите в Бургас и Враца пък дължат 5,8 и 5,5 млн. лева На газовия снабдител, сочат данните.

Положителната вест за държавната компания е, че за деветмесечието на тази година сдружението е съумяло десетократно да усили облагата си и преди налози тя към този момент е 13,5 млн. лева Консумацията на синьо гориво през този интервал пък понижава близо 6%. Основната причина за това е понижената консумация от секторите Енергетика и Химическата индустрия, излиза наяве от отчета. От януари до края на септември „ Булгаргаз “ е продал 22,4 млн. мвтч природен газ (малко над 2,1 милиарда куб. м), а за същия интервал на предходната година са продадени 23,8 млн. мвтч. (2,25 милиарда куб. м) сочат още данните.

Топлоелектрическа централа „ Варна “ дължи 1 млн. лева за доставка на природен газ

„ Булгаргаз “ съумя да усили 10 пъти облагата си за деветте месеца на годината

Само няколко месеца откакто възобнови работата си Топлоелектрическа централа „ Варна “ към този момент е натрупала над 1 млн. лева отговорности към газовия снабдител „ Булгаргаз “. Търговските вземания на газовата компания от ТЕЦ-а са за 1 млн. и 24 хил.лв. и са напълно просрочени към края на септември, сочат данните от междинния финансов доклад на сдружението. Припомняме, че Топлоелектрическа централа „ Варна “ възобнови работата си при започване на май като подписа контракт с Електроенергийния систематичен оператор за даване на леден запас. Малко преди този момент мажоритарен притежател на централата публично стана почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Така на процедура излиза, че Топлоелектрическа централа „ Варна “ мъчно съумява да погаси отговорностите си за доставения природен газ, без значение че сега единствено един блок на централата действително е в подготвеност да работи.

Това е и един малко задлъжнелите контрагенти на „ Булгаргаз “. За съпоставяне Топлофикация „ Плевен “ е натрупала над 25,3 млн. лева просрочени отговорности. Над 14,4 млн. лева има да получава „ Булгаргаз “ и от „ Лукойл Нефтохим Бургас “, само че тези задължения не са просрочени, излиза наяве от доклада на компанията.

Топлофикация „ София “ пък дължи 6,6 млн. лева За употребяван, само че неплатен природен газ до края на септември. Топлофикациите в Бургас и Враца пък дължат 5,8 и 5,5 млн. лева На газовия снабдител, сочат данните.

Положителната вест за държавната компания е, че за деветмесечието на тази година сдружението е съумяло десетократно да усили облагата си и преди налози тя към този момент е 13,5 млн. лева Консумацията на синьо гориво през този интервал пък понижава близо 6%. Основната причина за това е понижената консумация от секторите Енергетика и химическата индустрия, излиза наяве от отчета. От януари до края на септември „ Булгаргаз “ е продал 22,4 млн. мвтч природен газ (малко над 2,1 милиарда куб. м), а за същия интервал на предходната година са продадени 23,8 млн. мвтч. (2,25 милиарда куб. м).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР