Само няколко часа ни делят от астрономическата есен. Тя ще

...
Само няколко часа ни делят от астрономическата есен. Тя ще
Коментари Харесай

Каква есен ни очаква? ПРОГНОЗА

Само няколко часа ни разделят от астрономическата есен. Тя ще настъпи тъкмо в 10:50 ч. в понеделник.

„ Астрономически през днешния ден е последният ден от лятото. Иначе от климатична позиция от дълго време сме в есента, още от 1 септември. Хората почувстваха по какъв начин стана много по-хладно заран. Празничният 22 септември ще бъде доста прекрасен. Навсякъде в България ще бъде слънчево и доста топло ”, сподели климатологът проф. Георги Рачев пред Нова тв.

 есен iStock/Getty Images

Постепенно обаче леден фронт ще нахлува към Европа, като първо ще настъпи в региона на Италия. В понеделник към този момент ще има един едва изразен Средиземноморски циклон, който ще се настани и над България и ще донесе къс дъждовен интервал.

От вторник до четвъртък у нас ще има валежи. След това обаче ще има дълъг интервал без дъжд и ни чака една „ златна есен “, уточни климатологът.



 есен iStock/Getty Images

Той направи и прогноза за настъпващия октомври:

„ 30 градуса - това е оптималната температура, която ще се следи през този месец. Той ще бъде малко по-топъл от естественото и към този момент прогнозите са, че няма да бъде и толкоз дъждовен ”.

Оказва се, че изпращаме най-топлото лято в Северното полукълбо.

„ Сушата доминира. Ако ноември и декември се окажат топли, нищо чудно да се случи знамение и 2019 година да се окаже най-топлата година, откогато се водят метеорологични наблюдения ”, заключи проф. Рачев.

Снегът у нас вероятно може да чакаме към края на октомври, когато са и първите съществени захлаждания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР