Само наши хора“ ще могат да си позволяват да обжалват

...
Само наши хора“ ще могат да си позволяват да обжалват
Коментари Харесай

Гарантирано от ГЕРБ: Само „наши хора“ ще обжалват обществените поръчки

Само „ наши хора “ ще могат да си разрешават да апелират публичните поръчки. Това стана ясно в новия законопроект за публичните търгове, квалифициран от ръководещата партия ГЕРБ.
Според него „ Жалба против решението за класиране на участниците в състезанието за план може да подава всеки заинтригуван претендент или заинтригуван участник в периода по член 197, алинея 1. Вносителите показват, че се надяват да прекратят практиките на преднамерено и безпричинно закъснение на процедурите. За задачата основават нов текст към член 196 - 196 а. Той гласи, че жалбоподателите са длъжни да упражняват правата си добросъвестно и ще носят отговорност за вреди при недобросъвестното им потребление.

На процедура това значи, че всеки, който реши да апелира резултатите от социална поръчка и за който се реши, че го е направил недобросъвестно, ще си носи следствията.

Жалбоподателите към този момент ще би трябвало да показват доказателства, в случай че нападат класиране на публични поръчки на съображение, че има обиден интерес. Както и в случай че жалбата е подадена посредством представител, ще би трябвало да бъдат приложени документи за представителна власт.

Така ГЕРБ се пробва да приключи обжалванията на публични поръчки – бранш, в който нееднократно бе потвърдено съществуване на корупционни практики.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР