Само на територията на столицата всеки ден се заснемат около

...
Само на територията на столицата всеки ден се заснемат около
Коментари Харесай

Комисар Тенчо Тенев:Алкохолът продължава да е сериозен проблем

Само на територията на столицата всеки ден се снимат към 1000 до 1500 нарушавания на пътя. Само от началото на годината до момента има над 100 000 нарушавания за превишена скорост, от които сме връчили 70 000. Всички, които сме връчили, се заплащат. Това сподели началникът на „ Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи Тенчо Тенев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия. Плащат се към 70% от наложените санкции, добави той.

Основна част от тях се дължат на неспазване на отдалеченост. „ Превишената скорост, неправилните маневри, неправилното изпреварване - те са много сериозен мотив за тежките катастрофи ", добави той.

Сред най-фрапиращите случаи са ръководство със скорост 200 км/ч при ограничаване от 80, разяснява Тенев.

Алкохолът продължава също да е сериозен проблем - единствено през миналото денонощие са хванати 12 души, шофиращи след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Увеличава се броят на водачите, използвали опиати, уточни началникът на КАТ.

Тенев разкри, че от началото на годината досега има пет катастрофи с тротинетки. „ Ние ги глобяваме и ще продължим. Доста младежи не се преценяват с разпоредбите за придвижване. До 14 година могат да карат тротинетки единствено по велоалеите, а до 16 година имат право да се движат по пътното платно, само че единствено в последна дясна лента ", изясни началникът на „ Пътна полиция ".

От началото на годината досега има пет ПТП с водачи, ръководещи тротинетки, с тежки последици за тях, добави комисар Тенев.

На територията на цялата страна следва да бъде внедрена единна система, през която камерите на тол системата ще могат да регистрират и междинна скорост на водачите, съобщи комисар Тенев.

Извършената инспекция по изтритите фотоси на извършители на пътя демонстрира над 1000 такива случая, разгласи той. „ Колегите от Групово дело „ Национална полиция " към този момент направиха и дисциплинарната инспекция. Там ще има и санкции, уволнения, пренасяне на чиновници от една работа в друга. Доста съществено е и нарушаването в ущърб на страната - към 500-600 лв.. Ръководството на министерството се е заело доста съществено да прочисти системата от хора, които работят в ущърб на системата, и се надявам в скоро време да има резултати. Работата по изтритите нарушавания ще бъдат възобновени ", изясни той.

Над 10 души ще бъдат уволнени пък поради скица с вписване на едно транспортно средство като друго поради по-нисък налог и застраховка, разгласи комисар Тенев. Установените такива случаи са над 250. „ Сезирахме Национална агенция за приходите и останалите служби, с цел да се изискат налозите, които се поставят. Служителите, които ще бъдат уволнени, са хора, работещи на по-ниски равнища. Те са си помагали в група, с цел да се случат пререгистрациите, без нужните документи. Началниците им са в дълготраен болничен отпуск, като си мислят, че ще избегнат ударите на закона ", изясни още той.

В началото на април Тенев откри предмет, подложен пред вратата му поради следствията за регистрация и пререгистрацията на коли. По случая има хванат човек и текат процесуални дейности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР