Само на няколко десетки километра от източната граница на Европейския

...
Само на няколко десетки километра от източната граница на Европейския
Коментари Харесай

Изявление на председателя Фон дер Лайен относно по-нататъшни мерки в отговор на руското нашествие в Украйна

Само на няколко десетки километра от източната граница на Европейския съюз съветската войска прави безчовечен дейности с нахлуването си в Украйна.

Говорим за бомбардировки и ракетни удари, които убиват почтени хора. В същото време целият свят е очевидец на решителната и смела опозиция на украинската войска и население.

Докато съветските сили ускоряват щурма си против Киев и други украински градове, ние сме решени да продължим да нанасяме стопански вреди на Русия, които още повече ще я изолират от интернационалната финансова система и нашите стопански системи. В съгласуваност с президента Байдън, президента Макрон, канцлера Шолц, министър-председателя Драги, министър-председателя Трюдо и министър-председателя Джонсън ние взехме решение доста да затегнем нашия интернационален отговор.

Европейският съюз и неговите сътрудници работят, с цел да осуетят способността на Путин да финансира своята военна машина. Сега ще предложа на водачите от Европейски Съюз следните ограничения:

Първо, ангажираме се, че избран брой съветски банки ще бъдат извадени от системата SWIFT. Това значи, че тези банки са изключени от интернационалната финансова система и ще навреди на способността им да правят активност в международен мащаб. SWIFT е преобладаващата международна междубанкова платежна система. Прекъсването на активността на банките ще им попречи да правят по-голямата част от финансовите си преводи в международен мащаб и на процедура ще блокира съветския експорт и импорт.

Второ, ще спрем Путин да употребява финансовите си запаси за военни цели. Ще сковаваме активите на централната банка на Русия. Това ще замрази неговите преводи и ще направи невероятно за Централната банка да продава активите си.

И най-после, ще забраним на съветските олигарси да употребяват финансовите си активи на нашите пазари. Всички тези ограничения ще навредят доста на способността на Путин да финансира войната си. Те ще имат негативно влияние върху стопанската система.

Путин е поел по пътя към заличаване на Украйна, само че това, което прави, в реалност е да унищожава бъдещето на личната си страна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР