Само на 23 години съм, но усетих радостта от майчинството.

...
Само на 23 години съм, но усетих радостта от майчинството.
Коментари Харесай

Забранявам на свекърва ми, която е на 55 години да излиза с мъже, трябва да ми помага с внуците

Само на 23 години съм, само че усетих насладата от майчинството. Преди три месеца се роди щерка ми. Щастливо омъжена съм и имам прелестен брачен партньор. Владимир печели добре, той е програмист. Майчинството, несъмнено, е прелестно. Обичам да извозвам време с бебето, да се разхождам с него. Какво да кажа, дружно с щерка ми върша безусловно всичко. Често я нося в слинг из жилището, оставям я сама в креватчето за доста малко време. Посветих се на нашето ангелче.

Единственото, което ме тормози е държанието на майката на Владимир. Засега живеем всички дружно. Тя е на 55 години. Отгледала е сина си сама. Опитала се е да му обезпечи всичко, от което е имал потребност. Тя е блага, симпатична, неконфликтна, усмихната, постоянно се майтапи. Няма да укривам, че когато се омъжих, бях горда, че имам такава свекърва.

Поведението й стартира да се трансформира, когато забременях. Колкото по-голям ставаше коремът ми, толкоз по-стряскащи неща виждах. Например свекървата пие чай в кухнята, гледайки замечтано през прозореца. „ Ани, скоро ще ставаш майка. Каква наслада! Как бих желала и бебе, от обичан мъж … “

Бях сюрпризирана от тези нейни думи, изречени на глас. Бях сигурна, че свекърва ми си няма никого. Ходеше на работа, посещаваше фитнеса, салони за хубост. Поддържа жилището чист и спретнат. Как съумява да направи всичко?

Когато се роди щерка ми, несъмнено, разчитах на помощта на свекърва ми. Но тя се отдръпна! Все по-често стартира да изчезва някъде. По-рано тя споделяше, че отива на посетители на другар. Сега тя загадъчно мълчи, гримира се, облича се, върти се пред огледалото по цялостен час, по време на сърцераздирателния рев на внучката си. Съвсем сама се грижа за щерка си, свекърва ми не ми оказва помощ.

Според мен тя си е намерила някого и желае да уреди персоналния си живот. Но избра най-неподходящия миг за това. Тя имаше толкоз доста време за това преди. Защо в този момент? Сега, когато съм по майчинство, аз също желая да отида да се поглезя в някой салон за хубост, с цел да не изгубя привлекателността си за брачна половинка си. И аз желая да отивам на фитнес, само че няма по какъв начин, няма на кого да оставя бебето.

На 55 години човек би трябвало да мисли за внуците си, а не да се пробва да скочи в последния вагон. Младостта си е отишла, в случай че не си съумял да се ожениш по-рано, да създадеш мощно семейство, за какво в този момент да губиш сила за това? В последна сметка шансът всичко да се пореди е незабележим. Всичко си има своето време.

Как да убедя свекървата да не прави нелепости?

Как мислите, има ли право една млада майка да споделя на свекърва си по какъв начин да живее персоналния си живот?

Права ли е свекървата, която няма предпочитание да отделя от времето си за своята внучка?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР