Само на 19 години Зара Ръдърфорд успя да подобри световния

...
Само на 19 години Зара Ръдърфорд успя да подобри световния
Коментари Харесай

Зара Ръдърфорд счупи рекорда. Ето какво разказа българинът, сбъднал мечтата ѝ |

Само на 19 години Зара Ръдърфорд съумя да усъвършенства международния връх за най-младата жена направила околосветско странствуване сама и то не с какво да е, а с ултралек аероплан. 

Белгийката започна своето премеждие, включващо 60 спирки, на 18 август 2021 година от Кортрейк-Вевелгем, Белгия. То лиши по-дълго от плануваното - 5 вместо 3 месеца, поради неподходящите метереологични условия. По време на пътуването тя прекара един месец в Ном, Аляска, и 41 дни в Русия. 

След като през вчерашния ден се приземи отново Кортрейк-Вевелгем и счупи международния връх, тя съобщи, че се усеща извънредно щастлива, че се е отправила на това премеждие, прелитайки близо 51 хиляди километра. 

Зара имаше фантазия и съумя да я сбъдне. Но с цел да я осъществя, тя се нуждаеше от финансиране. Потенциалните спонсори обаче не одобряваха нейното предложение насериозно. Вероятно преценяваха, че това дете може да се откаже още в първия ден при полета си над Ламанша незабавно щом самолетчето ѝ бъде „ ударено “ от безмилостното въздушно течение. Дори и най-богатата корпорация не би вложила с лека ръка шестцифрена сума в долари в този вманиачен план. Но тогава се появява

След като Ръдърфорд усъвършенства международния връх през вчерашния ден, Димитров похвали достижението й във Facebook. Получих доста въпроси по какъв начин съм знаел, че това младо момиче в действителност ще успее да усъвършенства върха, като се има поради, че има относително дребен опит с летенето, написа той. 

А ето какво описа Димитров:

" Когато видях Зара по новинитe в края на юли тя търсеше главен спонсор за своето премеждие. Това което видях беше чиста млада душа, която искаше да лети - безусловно и преносно. Напомни ми за себе си, когато бях на нейните години. Имах възприятието, че я познавам от 19 години, или даже 52. 

Съобщението на Зара към света е да окуражи девойките и младите дами да преследват фантазиите си и и да предизвиква авиацията и кариерите, свързани със STEM (наука, технологии, инженерство, математика). Самият връх не беше главната ѝ цел. Това беше просто нейният метод да притегли вниманието - като предприеме нещо самоуверено и даже рисково - летейки сама по света в дребен аероплан.

Аз открих света на авиацията на 15, когато започнах да скачам с парашут. Също по този начин летенето е едно от заниманията ми. Знам по какъв начин тези действия са повлияли на личностното ми развиване, като са построили възприятие за отговорност и увереност. Авиационните спортове също ме научиха какъв брой е значимо да бъда изчерпателен във всичко, което върша. Тези неща ми помогнаха в живота и най-много в личния ми бизнес. Искам да има повече младежи, които практикуват авиационни спортове. Ето по тази причина, без никакво подозрение, се почувствах длъжен и се обадих на Зара и я поддържах, незабавно щом разбрах за фантазията й.  

Това, което зара реализира и претърпя през последните месеци е необикновено. Горд съм, че компанията ми е част от това. Имах шанса да се запосная с нея преди седмица, когато тя се отби в София, домът на ICDSoft. Тя искаше да чуе моята история пкой съм аз, по какъв начин съм съумял да основа и да ръководя ICDSoft към този момент 20 години, което е повече от годините, на които е тя. Тогава тя разбра, че дължа триумфа си на обстоятелството, че бях избрал пътя на авиацията и STEM овреме.

Зара към този момент знаеше, че е поела верния път. Порасналите девойки и момчета като Зара измислят, ръководят, въздействат, проектират и построяват, командват, пишат бестселъри, образоват учениците, лекуват, служат с чест, покоряват Пространството, стават доброволци.

Вчера разговарях с господин Сам Ръдърфорд - бащата на Зара. През миналите месеци свикнахме да организираме диалози всеки ден. Този път аз започнах видео диалога. Тогава Сам ми показа Мак - братът на Зара. Той е на 16 и също обича да лети. Отново се случи същото нещо, когато го видях: още веднъж имах чувството, че го познавам от 16 години, или 52. Разговарях за малко с него и той сподели, че желае да счупи същия връх като сестра си. Единственият ми въпрос беше " Какво обръщение искаш да отправиш на света в 15-те минути популярност, които ще имаш?

Мак отговори: „ Искам да намеря ярки млади девойки и момчета, които са измислили или основали потребни неща и да ги слагат под светлината на прожекторите. Те го заслужават. "

Леле! Момче! Мога ли да бъда част от това? (Забравих действителната си възраст, а говореше 16-годишният Димитър)

- Разбира се! - Мак се усмихна учтиво.

- Тогава да го създадем! (понижих гласа си конспираторно) Не е нужно да търсите спонсори. Имаме парите.

Сега публично за света: Мак Ръдърфорд, на 16, водач, е подготвен да усъвършенства международния връх за най-младият човек, летял самичък към света. Пътуването му ще стартира през март от София, България, домът на неговия главен и единствен спонсор, ICDSoft. "



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР