Само на 17 години, Мино Караджов, главният герой от уеб

...
Само на 17 години, Мино Караджов, главният герой от уеб
Коментари Харесай

Главният герой от „Не така, брат!“ се оказа дете чудо! Изобретението му може да спаси хиляди...

Само на 17 години, Мино Караджов, основният воин от уеб тийн сериала „ Не по този начин, брат! “, към този момент има солидна научна кариера. На 10 юни по време на форума за известна просвета Ratio той ще показа най-новия си план за дрон, който предизвестява лавинна заплаха и оказва помощ за спасяването на човешки животи в планината. Изобретението на Мино се споделя FlyPlank и съставлява квадракоптер, който лети над планинските региони и маркира лавиноопасните зони, след което ги качва в база данни, налични за всички туристи, написа Дарик.

Когато дронът FlyPlank забележи висока лавинна заплаха, той изпраща предупредително известие до планинските спасители в региона и по този начин те могат да вземат ограничения, с цел да предотвратят случай. Проектът може да избави до 2000 живота годишно. Дронът също по този начин мери мокрота и температура и съгласно тези данни изготвя обща статистика за изискванията за зимни спортове в курортите.

Идеята за този план идва откакто другар на Мино съвсем не изгубва живота си в планината. Тогава той се замисля какво може да се направи, с цел да бъдат предотвратени тези произшествия и по този начин се ражда планът FlyPlank.

Въпреки че още е възпитаник, Мино Караджов към този момент има няколко награди от интернационалните състезания, една от която е на NASA за концепцията му по какъв начин може ExoMars да бъде усъвършенстван и ефикасен с до 12 пъти повече от модела, който сега изпраща фотоси от почвата на Марс. Мино взе участие още и в модернизирането на плана " Детска площадка на бъдещето ", който печели 3 място на интернационалното съревнование за приложна просвета на университета в Грьонинген - Ханзе, има златен орден от съюза на българските изобретатели, както и първо място на националната олимпиада по информатика.

Освен с просвета, Мино се занимава и с актьорство. Той е основният воин в първия български уеб тийн сериал „ Не по този начин, брат! “, който потребителите добре познават от Vbox7.com. Създатели на сериала са продуцентите от 7Talents, част от Нетинфо, a единствено преди дни „ Не по този начин, брат! “ беше отличен с интернационалната премия „ Златният чадър “ от медийния фестивал Mediamixx в Солун. От своето основаване до в този момент, уеб сериалът „ Не по този начин, брат! “ съумя да осъществя близо 20 милиона гледания онлайн, а почитателите на поредицата в обществените мрежи към този момент са над 100 хиляди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР