Само месец преди старта на новия тв сезон служителите във

...
Само месец преди старта на новия тв сезон служителите във
Коментари Харесай

Ще има ли „Сървайвър“ догодина?

Само месец преди старта на новия тв сезон чиновниците във водещите електронни медии сякаш публично се водят във почивка. Всъщност истината е, че скрито се готвят за идната война за рейтинг.

 

На този декор обаче за момента се пази цялостно безмълвие към международно приетият риалити формат, който претърпя цялостен провал у нас – „ Сървайвър ”. Всеизвестен е фактът, че през предходната година той глътна сериозна част от бюджета на bTV, а в същото време не им донесе съвсем никакъв рейтинг. Изглежда това е повода, заради която от медията имат намерение да се откажат от плана най-малко за известно време.

 

Докато в това време в Нова телевизия подгряват аудиторията си за новия сезон на „ Игри на волята ”, в bTV мълчат за оригинала, от който са заимствани всички сходни риалитита, а точно – „ Сървайвър ”.

Август е в разгара си, а и дума не се обелва за кастинг за идващ сезон. За съпоставяне – кастингът за третия сезон на „ Ергенът ”, което е единственото хитово шоу в малкия екран през миналата пролет, беше разгласен още преди да стане ясно кой печели втория сезон.

За „ Фермата ” кастингите по традиция се афишират във финалния епизод на предходното издание, същото е и с „ Мастършеф ”, както и с доста други риалитита. Само за „ Сървайвър ” никой нищо не загатва.

 

Това кара феновете да се запитат дали е допустимо малкия екран да се е отказала от одобрения международен формат поради неуспеха на последния му все още седми сезон у нас? Той освен, че беше рейтингова дупка, само че даже и дребното фенове, които го гледаха не стопираха да го подлагат на критика. Хората всеобщо определяха формата като прекомерно отегчителен, епизодите за разтеглени и лишени от конспирация, а във връзка с спечелилия Благой Георгиев нямаше две отзиви по въпроса, че е авансово определен.

 

Припомняме, че това беше първият сезон у нас, продуциран от турската компания Acun Media вместо от Евтим Милошев, който обичайно стои зад шоуто. Хората бяха недоволни и от избора на участници, и от монтажа на епизодите, и от еднообразието на игрите, и изключително от водещия – Ваня Джаферович, който зае мястото на Владимир Карамазов. Феновете на играта приканиха bTV да върне предходния формат с артиста и продуцента Милошев. Нищо чудно обаче малкия екран да е подписала контракт с турската компания освен за едно издание на риалитито, а за няколко следващи. Това значи, че няма право да разпорежда плана на различен, до момента в който написаните сезони не бъдат снимани, излъчени и най-важното – заплатени. Ще излезе прекомерно скъпо за шоу, което никой не гледа.

 

Има обаче малка врата за изплъзване от обстановката, която към този момент беше употребена при злощастното предаване на Силвена Роу „ Моето звездно празненство ”. Договорът с нея беше за два сезона, само че не беше закрепен период за фотосите на втория.

Тъй като сезон 1 не бе задоволително сполучлив, от малкия екран взеха решение, че няма да снимат сезон 2. Същото най-вероятно ще е ситуацията и със „ Сървайвър ”. По-евтино за bTV ще е да спре

шоуто, в сравнение с да го снима, когато няма кой да го гледа, или да заплаща неустойки, в случай че реши да сменя продуцента.

 

Единственото, което може да направи без проблеми, с цел да угоди на феновете, е да смени водещия. Но това не значи, че ще вземе Владо Карамазов на мястото на Ваня Джаферович. Актьорът се върна на щат в Народния спектакъл и надали ще има 3 свободни месеца, с цел да снима риалитито. Засега не е ясно кой ще може да го замести пълноценно. Всички тези тематики сега се разискват в bTV, а решението за бъдещето на „ Сървайвър " би трябвало да бъде взето най-късно доникъде на септември.

 

Възможно е малкия екран все пак да реши да прави нов сезон и да разгласи кастинг за него, пък въпреки и след 2-3 месеца. По-вероятно е обаче да потърси нещо друго, с което да запълни програмата си през пролетта.

Инфо: Уикенд

Тагове: „ Сървайвър “ btv бъджет рейтинг рейтингова война „ Игри на волята “ Нова тв конкуренция Ваня Джаферович благой георгиев Владо Карамазов Евтим Милошев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР