Само личните лекари, тези в болниците и в COVID секторите

...
Само личните лекари, тези в болниците и в COVID секторите
Коментари Харесай

Хапчето за лечение на ковид няма да се продава в аптеките

Само персоналните лекари, тези в лечебните заведения и в Коронавирус секторите ще могат да дават хапчето за лекуване на ковид. То няма да се предлага в аптечната мрежа. Няма да има и цена за крайния консуматор.

" То би трябвало да се приема от пациенти, които нямат нарушаване на бъбречната и чернодробна функционалност. За тридневен интервал данните от изследванията демонстрират, че понижава с към 10 пъти смъртността, само че би трябвало пациентите да не се нуждаят от спомагателен О2 ", изясни проф. Илко Гетов, който е българският представител в Европейската организация по медикаменти.

Хапчето работи на правилото на лечението за СПИН - на процедура стопира репликацията на вируса и се чака да работи за всички разновидности на заболяването.

Медикаментът понижава с 89% риска от тежко протичане на болестта, влизане в болница и гибел. Това демонстрират наблюденията на началника на Коронавирус отделението в пловдивската общинска болница „ Св. Пантелеймон” доктор Атанас Парев, където с хапчето са лекувани към 20 пациенти.

Страничните резултати са напълно малко. Обикновено пациентите се оплакват от мъка в устата, леко главоболие, гастроинтестинални резултати. Затова се предлага да се пият след нахранване.

Специалистът изясни, че болните одобряват медикамента в продължение на 5 дни, а контактните - 10 дни, тъй като толкоз е инкубационният интервал.

В момента има трима доброволци, които пият от таблетките, и се усещат доста добре. Никой от тях не се е разболял. От лечебното заведение набират още доброволци. За тях лекарството е гратис.

Лекарството е утвърдено от Европейската организация по медикаментите и към този момент се продава свободно във Франция и Италия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР