Само личните лекари, тези в болниците и в COVID секторите

...
Само личните лекари, тези в болниците и в COVID секторите
Коментари Харесай

Хапчето за лечение на COVID-19 ще се дава само от личните лекари


Само персоналните лекари, тези в лечебните заведения и в Коронавирус секторите ще могат да дават хапчето за лекуване на ковид. То няма да се предлага в аптечната мрежа. Няма да има и цена за крайния консуматор.

" То би трябвало да се приема от пациенти, които нямат нарушаване на бъбречната и чернодробна функционалност. За тридневен интервал данните от изследванията демонстрират, че понижава с към 10 пъти смъртността, само че би трябвало пациентите да не се нуждаят от спомагателен О2 ", изясни проф. Илко Гетов, който е българският представител в Европейската организация по медикаменти.

Хапчето работи на правилото на лечението за СПИН - на процедура стопира репликацията на вируса и се чака да работи за всички разновидности на заболяването.

А от Европейската организация по медикаментите обмислят еднократно, годишно слагане на ваксина против COVID-19, по сходство на сезонната противогрипна.

На този декор във имунизационния пунк на болница ИСУЛ регистрират внезапен спад в броя на искащите да се ваксинират.

За последното денонощие в България са сложени 5407 дози отбрана. За последните 7 дни общата заболеваемост за страната е минус 23% по отношение на седмица по-рано.

От през днешния ден към този момент няма област с над 2000 инфектирани на 100 000 души.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР