Само който има здрав сън може нощем да се възстанови

...
Само който има здрав сън може нощем да се възстанови
Коментари Харесай

Този плод на нощното шкафче чувствително подобрява съня

Само който има здрав сън може нощем да се възвърне от тегобите на деня и на другата заран да бъде пресен и жизнен. За задачата са задоволителни няколко резена от един плод, който се намира във всяко домакинство освен през студения сезон.

Ако сте от хората, които дълго се въртят в леглото и заспиват мъчно, пробвайте да се избавите от това изтезание благодарение на свеж лимон . Просто го нарежете на кръгчета, поръсете ги с малко сол и ги сложете в чинийка до леглото си. Етеричните масла на този прелестно ухаещ антиоксидантен плод ще провиснал опънатите ви нерви. Свежият му мирис подтиква производството на хормона на щастието серотонин.

По този метод освен ще заспивате по-лесно и бързо, само че и няма да се будите през нощта. А настроението ви ще се повдигне подсъзнателно даже по време на съня, тъй като в лицето на серотонина стресовият хормон кортизол има мощен съперник. Така на сутринта топлите завивки няма да ви изкушават да се излежавате още малко, а ще скочите незабавно от леглото бодри и отпочинали.

Друга изгода от лимона, изключително през есента и зимата, е, че при простуда и ангина покачва защитните сили на организма освен изстискан в чая, само че и вдишан. Като държите на нощното си шкафче лимоновите резени и вдъхвате аромата им, етеричните масла ще попаднат в дихателните ви пътища и ще облекчат дишането.

И най-после лимонът, в композиция с няколко пъпки карамфил, прогонва досадните комари. Наистина, мъжките умират през зимата, само че за сметка на това женските обичат да се спотайват в пространствата при студени температури и да хапят. За разлика от множеството хора, те ненавиждат миризмата на лимона и подушат ли я, бягат надалече.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР