Само кмет и министър ще дават концесия. Това предвиждат промени

...
Само кмет и министър ще дават концесия. Това предвиждат промени
Коментари Харесай

Идея: Само кмет и министър да дават концесии

Само кмет и министър ще дават концесия. Това плануват промени в, които са оповестени за публично разискване, написа.
Публичната благосъстоятелност, записана в настоящия закон, се заменя със благосъстоятелност на страната и на общините, а “публични органи ”, които афишират концесии, с министри и кметове. Когато се разпорежда строителство или услуги от възложител, който не е министър или кмет, както и когато оперативният риск не се трансферира на икономическия оператор, възлагането е с социална поръчка.
 Министърът на туризма към този момент ще подписва контракти с концесионерите на плажове Министърът на туризма към този момент ще подписва контракти с концесионерите на плажове
Депутатите дадоха пълномощия на министъра на туризма да подписва контракти с концесионерите и тези за наем на морските плажове. Това реши...
Досегашните концесии с трансграничен интерес се заменят с концесии над европейския предел, избран с еврорегламент. Този предел се трансформира на всеки 2 години. За 2020 година е 5,35 млн. евро и е разгласен в Националния концесионен указател. Както е в досегашния закон, има обособена процедура за огромни концесии.
Друга смяна е по отношение на оценяване на офертата на претендентите. Ако се одобри от Народното събрание, то като аршин за възлагане на концесията не може да бъде най-високият размер на вложенията. При концесионирането на летище София бе определен претендент, който не беше с най-многото вложения, защото се допускаше, че това ще докара до повдигане на таксите за самолетните компании.
При супериновация в някои от офертите, която възложителят е нямало по какъв начин да допусна, може да се пренареди тежестта на критериите за оценяване. При открита процедура това става, като тя бъде прекъсната и се разгласи нова. При спортна с договаряне - с решение за покана и подаване на нови предложения. Изменението на поредността на критериите не би трябвало да води до дискриминация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР