Само ГСДП трупа подкрепаЗастига и десните, които водят само с

...
Само ГСДП трупа подкрепаЗастига и десните, които водят само с
Коментари Харесай

Левицата в Германия изпреварва Зелените

Само ГСДП натрупа поддръжка

Застига и десните, които водят единствено с 2%

Германските социалдемократи (ГСДП) не престават да натрупат поддръжка и към този момент изпреварват Зелените и са смалили преднината на консервативния блок ХДС/ХСС на канцлерката Ангела Меркел до единствено 2%, съобщи Ройтерс.

Това демонстрират данни от последното социологическо изследване на организация Forsa, оповестено през днешния ден, по-малко от шест седмици преди парламентарните избори в страната.

Според анкетата ХДС/ХСС сега могат да разчитат на поддръжката на 23%, колкото и предходната седмица (в края на юни рейтингът им бе 28-30%). ГСДП обаче качва 2% за седмица и в този момент е одобрявана от 21%. Това е най-малката разлика сред двете партии от март 2017 година

Зелените губят 1% за седмица и сега са подкрепяни от 19%.

Кандидатът на левицата за канцлер Олаф Шолц продължава да е най-харесван с рейтинг 29%. Следва го кандидатът на десните Армин Лашет (17%), а издигнатата от Зелените Аналена Бербок е трета с 15%.

След вота през септември Меркел ще се отдръпна от поста си след 16 години отпред на най-силната стопанска система в Европа. Прогнозите на анализатори са, че в Германия следва ръководство, образувано към ГСДП, в което ще влязат още две партии - Зелените и демократичните Свободни демократи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР