Само година след пропадането на идеята за създаване на Суперлига,

...
Само година след пропадането на идеята за създаване на Суперлига,
Коментари Харесай

Готвят нови големи промени в Шампионска лига

Само година след пропадането на концепцията за основаване на Суперлига, на дневен ред са нови промени, които касаят класирането на отброите за най-елитната клубна конкуренция в Европа - Шампионска лига.

Според предложение на Европейската клубна асоциация, класирането за най-силния шампионат на Стария континент би трябвало да става освен съгласно позицията в крайното класиране в локалните шампионати, а и с коефициент, който ще се образува въз основата на представянето на отброите в последните пет сезона.

Очаква се в най-скоро време от Асоциацията да изложат своите хрумвания пред УЕФА.
 В Италия: Роберт Левандовски споделил
В Италия: Роберт Левандовски споделил " да " на Барса

Сега двата клуба би трябвало да се схванат

Според плана, който се приготвя, отбори, които са отвън местата, даващи право на присъединяване в Шампионска лига, само че са се класирали за Лига Европа или са спечелили някоя от локалните купи, ще се борят за две места в ШЛ.

Подобно решение би било признато с ненаситност от огромните клубове, защото даже и да не се класират на място, което би им дало право да вземат участие в шампионата, то те ще могат да си го обезпечат посредством своя коефициент, който ще бъде образуват от представянето им в Европа от последните пет сезона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР