.Само година роботизираните мисии, които се опитаха да кацнат на

...
.Само година роботизираните мисии, които се опитаха да кацнат на
Коментари Харесай

За 365 дни са извършени над 200 полета в Космоса

.Само година роботизираните задачи, които се пробваха да кацнат на Луната са три. Руската и тази на частна компания приключиха без триумф.

 

В края на август с задачата си " Чандраян-3 " Индия потегли към противоположната страна на Луната. " Така Индия се трансформира в четвъртата страна в света, постигнала меко кацане на лунната повърхнина, само че първата направила го на южния полюс на Луната ", сподели Светослав Александров- академик и блогър.

Така 50 години след полета на Армстронг индийското достижение нова стъпка на човечеството към Космоса, счита Светослав Александров.

Компанията " Спейс екс " на Илон Мъск извърши два полета отвън орбитата на Земята с най-новия галактически транспортен съд " Старшип ".

Един от най-важните беше през ноември, когато беше изстреляна задачата на НАСА към метеорита " Психея ". Това ще бъде първото проучване на железен свят, тъй като множеството от световете в Слънчевата система са скалисти. Това беше първото потребление на свръх тежка ракета създадена от Илон Мъск за потребностите на междупланетната космонавтика.

Солени океани и живи същества- това е упоритостта на Европейската галактическа организация с задачата " ДЖУС ", която ще изследва трите най-големи луни на Юпитер.

Ще лети няколко години до системата на Юпитер или по тъкмо до ледените луни, които са Европа, Ганимед и Калисто, за които се знае, че имат океани по тяхната повърхнина, а може би и живот.

Особено огромен ще бъде фокусът върху луната Ганимед - единствената луна, която разполага с магнитно поле, а а също така може да има океан, вероятно и живот.

И до момента в който погледът на човечеството остана прикрепен в Космоса, парченце от него избра България. Така през юли рухването на меорит в Северозапада се трансформира във водеща вест.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР